Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χειρισμός κυκλώματος με αυτόματο διακόπτη ισχύος


Recommended Posts

Εχω μια εγκατασταση, σχετικα παλια, που ως γενικο μεσο ασφαλισης αλλα και χειρισμου εχει ενα αυτοματο διακοπτη ισχυος στα 125Α.

Διακοπτη ή αλλες γενικες ασφαλειες δεν εχει.

Ετσι λοιπον, εμαθα οτι καθε μερα κοβουν τη τροφοδοτηση της εγκαταστασης απο το διακοπτη αυτο.

Ενδεικνυεται ο αυτοματος διακοπτης για χειρισμο τετοιας φύσης, δεν πρεπει να παρεμβαλεται κανονικα γενικος διακοπτης?  Μπορει να χαλασει ετσι ωστε μερικες φορες με τη λειτουργια καποιου μηχανηματος μεγαλης ισχυς, να τριπαρει?

 

Link to comment
Share on other sites

ενωείτε οτι σε καθε πίνακα το προτο πραγμα που μπενει ειναι ενας γενικος διακοπτης και μετα γενικες ασφαλειες δδε κ παει λεγοντας για να μπορει καποιος να διακοψει χειροκινητα την ηλεκτροδοτηση.. γίνε ωμος λιγο ποιο σαφής.. αυτοματο διακοπτη ισχυος ενοεις το ρελε ισχυος δλδ;;κ αν ναι πως το οπλιζουν;; τι ρευμα εχει τριφασικο μονοφασικο;τεσπα οτι κ να χει η σειρα ειναι γενικος διακοπτης γενικες ασφαλειες ΔΔΕ 30ma και αν εχεις μηχανηματα μεγαλης ισχυς ισος να χρειαστει ΔΔΕ 100 ma η 300 αναλογα που μπενει παραληλα γιατι το 30 που ειναι για προστασια ηλεκτροπληξιας με την εκκινηση καποιου μεγαλου μοτερ θα πεφτει.. κ απο κει και περα αφου μπουνε αυτα σε σειρα στον πινακα και εφοσον ειναι απαρετητα αναγκαστικα λογο φορτιων τα ρελε 100 η 300 ma απο κει και περα τροφοδοτεις οτι διακοπτες ισχυος θες που μετα απο αυτους θα υπαρχουν αλλες ασφαλειες που θα προστατευουν την καθε παροχη τροφοδοσιας αναλογος το φορτειο και την διατομη της..

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αυτοματο διακοπτη ισχυος 3p της hager με ρυθμιζομενο θερμικο ειναι. Γενικο δεν εχει ουτε αλλες ασφαλειες και δδε. Λειτουργει ως γενικος πεδιου για τμημα εργοστασιου. Απλα τον ανοιγοκλεινουν καθημερινα.

Link to comment
Share on other sites

Αρκει οταν το κλεινουν η αντιστοιχα τον ανοιγουν να μην υπαρχουν φορτια οσο γινεται για να μην καταπονεθουν οι επαφες ισχυος του απο σπινθηρισμους ετσι θα αυξηθη κατα πολυ ο χρονος ζωης.. παντος για μενα καλητερα να δωσεις περισοτερο σημασια στα θεματα ασφαλειας παρα στο ποσο θα αντεξει ο διακοπτης που στην ουσια δεν ειναι κ στο χερι μας αυτο σε ενα μεγαλο ποσοστο..

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει φορτια στο χειρισμο.

Μετα απο 19 χρονια ομως μαλλον θελει αντικατασταση διοτι τριπαρει οταν δουλευει συγκεκριμενα ενα μηχανημα που με αμπερομετρηση σε κανονικη λειτουργια εχει περιπου 70Α. Μαλιστα τη τελευταια φορα δεν επανερχοταν. Μετα απο απελπιδα προσπαθεια, και ενω παρθηκε η αποφαση αντικαταστασης, "σηκωθηκε" .

Θα τοποθετησω και διακοπτη σε σειρα για να γινετε η διακοπη.

Μιας και οι γραμμες ειναι ενταξει και εικαζω οτι ουτε το συγκεκριμενο μηχανημα εχει προβλημα διοτι δουλευει καποια ωρα και μετα γινετε η διακοπη, υποθετω οτι ο διακοπτης δεν ανταποκρινεται στα ονομαστικα του μεγεθη. Δεν μπορω να κανω κατι αλλο και μετα το μηχανικο(;) προβλημα μη επαναφορας η αντικατασταση ειναι επιβεβλημενη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.