Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ναυπηγος μηχανικος


Recommended Posts

Γεια σας παιδια..θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως πρεπει να κανω ετσι ωστε να αποκτησω επαγγελματικα δικαιωματα ενως ναυπηγου μηχανικου και ουσιαστικα να εγγραφω στο μελλον στο ΤΕΕ ως ναυπηγος μηχανικος? Τα μορια που συγκεντρωσα δεν επαρκουν για το ΕΜΠ  οποτε ποιες ειναι οι επιλογες μου?Εχω τρελα με τη ναυπηγικη και γενικοτερα με τα πλοια απο μικρος αλλα τα μορια για το ΕΜΠ ειναι αρκετα υψηλα...θα χρειαστει να περασω στο αντιστοιχο ΤΕΙ και να ακολουθησω καποιο μεταπτυχιακο?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

 

 

Θα πρεπει να πας σε καποιο πανεπιστημιο του εξωτερικου(Αγγλια,Σκωτια,Ιταλια,Ολλανδια,Ν Κορεα, Ιαπωνια, ΗΠΑ) και πολλες πολλες ακομα χωρες. Μονο απο τα ΤΕΙ δεν μπορεις(εκτος αν δωσεις κατατακτηριες)

Link to comment
Share on other sites

Όπως το θέτει ο ευδόκιμος δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να πάει στα ΤΕΙ; Δεν υπάρχει ειδικότητα στα ΤΕΙ: Πτυχιούχος Ναυπηγός Μηχανικός Τ.Ε. και αυτός ναυπηγός μηχανικός δεν είναι; Την δουλειά του ναυπηγού μπορεί να την κάνει κανονικά  νομίζω, αν και δεν ξέρω τα δικαιώματα τους. Όσο αφορά την εγγραφή στο ΤΕΕ γιατί το βάζεις σαν απαιτούμενο; Μπορείς να γραφείς σε άλλα επαγγελματικά σωματεία. Αν θέλεις να κάνεις μια δουλειά μπορείς να τι κάνεις με τα εφόδια που μπορείς να αποκτήσεις, φοιτώντας σε μια σχολή, είσαι ακόμα νέος δεν είναι απαραίτητο να βάζεις τέτοια κριτήρια στη ζωή σου. Δώσε τα δυνατά σου επέλεξε τις σχολές που θέλεις με τη σειρά που θέλεις και ασχολήσου με τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα σου δώσει η Ευρωπαϊκή ένωση (αφού σε αυτή ανήκουμε) βάση του πτυχίου σου. Αν δεν σου είναι αρκετά μπορείς αργότερα να συνεχίσεις τις σπουδές για περισσότερη γνώση (master, diploma κ.λπ.).

Link to comment
Share on other sites

Ο φιλος ρωταει τι πρεπει να κανει για να παρει επαγγελματικα δικαιωματα ναυπηγου μηχανικου. Ζεις στην Ελλαδα αρα δυστυχως/ευτυχως απο την χωρα αυτη θα παρει επαγγελματικα διακιωματα και απο τα ΤΕΙ μεχρι και σημερα δεν μπορει να παρει.

 

Καλα κανει και βαζει κριτηρια γιατι  (οπως θα εχεις δει και εσυ) υπάρχουν άτομα άσχετα με το αντικειμενο που όμως έχουν παραπάνω επαγ δικαιωματα απο έναν αποφοιτο ΤΕΙ.

 

Για να μην παρεγηθώ είναι μειοψηφια (αλλα υπάρχει). Οχι οτι απο τα ΤΕΙ βγαίνουν όλοι σαϊνια

......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.