Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στην παράγραφο 6.3.3.2 ΕC1 part 1.1, αναφέρεται οτι τα φορτία αυτά μπορουν να προσομοιωθουν με ενα αξονικο φορτίο Qk και ενα κατανεμημένο qk.

Για το Qk αναφερει οτι πρέπει να εφαρμόζεται σε δυο τετραγωνες επιφάνειες διαστασεων 100mmx100mm.

Τι νοημα εχουν αυτες οι επιφανειες εφοσον το Qk ειναι σημειακο φορτίο?

Δημοσιεύτηκε

Κρίνοντας από τα αντίστοιχα φορτία στις γέφυρες, φαντάζομαι ότι συμβολίζουν τους τροχούς του οχήματος. Όσο πιο μεγάλα είναι τα ανοίγματα σου τόσο μειώνεται η σημασία της προσομείωσης τους. Μόνο σε τοπικούς ελέγχους έχει σημασία να τα ελέγχεις.

Δημοσιεύτηκε
Στην παράγραφο 6.3.3.2 Εc1 part 1.1, αναφέρεται οτι τα φορτία αυτά μπορουν να προσομοιωθουν με ενα αξονικο φορτίο qk και ενα κατανεμημένο qk.

Για το qk αναφερει οτι πρέπει να εφαρμόζεται σε δυο τετραγωνες επιφάνειες διαστασεων 100mmx100mm.

Τι νοημα εχουν αυτες οι επιφανειες εφοσον το qk ειναι σημειακο φορτίο?

 

Τα συγκεντρωμένα αυτά φορτία είναι κρίσιμα σε τοπική ένταση και τότε η επιφάνεια εφαρμογής του φορτίου αυτού παίζει σημαντικό ρόλο (πχ. έλεγχος σε διάτρηση).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.