Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή λέβητα σε πέτρινη κατοικία σε βουνό.


mthemelis

Recommended Posts

Καλησπέρα σας κ από εμένα,

 

έχω αναλάβει ένα διατηρητέο κτήριο πέτρινο στο Πήλιο κ εκτός της γνώμης του συναδέλφου Μηχανολόγου θα ήθελα και την ευρύτερη δική σας.

 

Το κτήριο είναι σχήματος Γ με δύο χώρους τετράγωνους και έναν ενιαίο που σχηματίζει το Γ. Αυτό το μοτίβο εκτείνεται σε τρία επίπεδα, με ξύλινα δάπεδα και εμφανή στέγη. Έχει συνολικά 25 παράθυρα και από την μαμά του καθόλου μόνωση!

 

Τι λέβητας περίπου θα χρειαστεί για μία τέτοια περίπτωση?

Έχει ασχοληθεί κανείς με παρόμοια περίπτωση σε βουνό?

Μήπως τα υπάρχοντα προγράμματα βγαίνουν λίγο "άκυρα" σε τέτοιες περιπτώσεις?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

ΜΘ

Link to comment
Share on other sites

H διαδικασία υπολογισμού των θερμικών απωλειων κάθε κτιρίου ειναι συγκεκριμενη και η δομή της ιδια ανεξαρτήτως περιοχής .Αυτα που μεταβάλλονται κάθε φορα ειναι οι παράμετροι υπολογισμου που έχουν να κάνουν με τα δομικά μέρη της κατασκευής τα κλιματολογικά κλπ .Τα προγραμματα που υπάρχουν στην αγορα κατα την γνώμη μου δεν τα θεωρώ αξιόπιστα αν ο μελετητης δεν κάνει διαφορες τροποποιησεις στου υπολογισμους μιας μελέτης οπου εδω φυσικα σημαίνει οτι γνωρίζει το αντικείμενο πολύ καλα.

Ο λέβητας που θα χρειαστεις έχει να κάνει με πολλα στοιχεια που πρεπει να υπολογιστουν και να ληφθουν υπόψιν στην μελέτη (εφόσον οι υπολογισμοι γίνουν σωστα το αποτέλεσμα τους θα σου δώσει τον λέβητα που πραγματικά χρειάζεσαι και όχι ενα εικονικο αποτέλεσμα .

Ενα πολυ βασικό στοιχείο το οποιο δεν έχεις απ οτι λές ειναι η μονωση του κτιρίου σου και το οποιο ειναι πολυ καθοριστικό στον υπολογισμό του λέβητα .

Δεν μπορεί να γίνει καμία εκτιμηση του λέβητα χωρίς σωστή μελέτη και κανένας δεν νομιζω να σου πει περίπου εφόσον η λέξη αυτή για πολλους δεν υπάρχει όπως και για μένα .

Θα είναι επομένως λιγο δύσκολο να έχεις πραγματική εικόνα για την εγκατάσταση οπότε νομίζω οτι πρέπει να εμπιστευθείς τον συναδερφο μηχανολόγο που θα σου κάνει την μελέτη ή αν όχι αυτόν σίγουρα καποιον άλλον μηχανολόγο με γνώση του αντικειμένου .

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση.

Δυστηχώς σ'αυτά τα σπίτια αν δεν υπάρχει εμπειρία, δεν έχεις ιδέα για το πως να υπολογίσεις απώλειες, μιας που όλο το κτίριο συμπεριφέρεται σαν ψυγείο!!

 

Για να δούμε τι θα βγάλει το πρόγραμμα τελικά....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που χρειάζεσαι πρώτα από όλα είναι διπλα τζαμια και καλή εξωτερική πόρτα.

 

Αν έχω καταλάβει καλά το σπίτι πρέπει να είναι παραδοσιακό μπορείς να βρείς στο εμπόριο πλέον πολύ καλά διπλα παράθυρα τα οποια δεν χαλάνε την εμφάνιση ενός τέτοιου σπιτιού.

 

Μόλις τα βάλεις αυτά η πετρα έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά από μονη της.

 

Μέσες άκρες πρέπει να υπολογίσεις Cooling Load γύρω στα 140 w/m2 και Heat Load 110 w/m2.

Εάν καταφέρεις να πετυχεις καλή μόνωση τότε θα πρέπει να τα μειώσεις σε 110 w/m2 και 90 w/m2 αντίστοιχα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.