Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λάθος επιλογή τρόπου θερμάνσης;;;


zeys13

Recommended Posts

Οχι ο ηλιακός ειναι διπλής, απλά η πατεντα της τριπλής δεν ξέρω πόσο θα αποδώσει. Δεν ήξερα ότι υπολογίζεται θεωρούσα οτι είναι χύμα η κατάσταση.

 

Ναι αυτό εννοώ, μερικοί λένε ότι βοηθάει και την αντλία τις μέρες που έχει ηλιοφάνεια. Θα δούμε δεν έχω αποφασίσει ακόμα, ανάλογα με τα οικονομικά, και έχω και ένα μείον με το χειροκίνητο τρόπο, δεν έχω εύκολη προσβάση στην ταράτσα.

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα μην μπλέκεις το σύστημα, είναι πιο ασφαλές να ακολουθήσεις την κοινή λογική και τους κανόνες της τεχνικής, μην κάνεις πατέντες! Κάνε το σύστημα όπως πρέπει, χωριστά η θέρμανση από το ζεστό νερό χρήσης. Στο μέλλον αν έχεις χρήμα και χώρο βάλε ένα boiler λεβητοστασίου και χρησιμοποίησε τους ίδιους συλλέκτες. Έτσι το σύστημα θα είναι σωστό και η λειτουργία – απόδοση σίγουρη. Είναι πιο ακριβή η λύση αλλά και πιο αποδοτική.

Η χρήση boiler λεβητοστασίου είναι πιο καλή γιατί το ίδιο το boiler έχει λιγότερες απώλειες και λόγω σχεδιασμού αλλά και λόγω θέσης (δεν έχει άμεση σχέση με τα καιρικά φαινόμενα αφού είναι προστατευμένο) από το boiler του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται.

Τελικά κατέληξα στον στον αρχικό μηχανικό με αντλία 9 kw mitsubishi, και το σύστημα όπως είχε σχεδιαστεί απο την αρχή. Μου βάζει και ένα δόχειο αδράνειας για να έχει τα απαιτούμενα λίτρα νερού και αυτό που με παραξένεψε, είναι ότι βάζει 2 κυκλοφορητές, έναν πριν το δοχείο αδρανείας, και έναν μετά. Θα κάνουμε και την πατέντα με τον ηλιακό, με βάνα εσωτερικά στο σπίτι, την οποία όταν την ανοίγω το χειμώνα δεν θα την ανοίγω ποτέ τέρμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.