Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι συμφέροντα εξυπηρετεί το B2green.gr


gtkarch

Recommended Posts

Αρκετό καιρό τώρα λαμβάνω το σχετικό newsletter του B2green.gr και δεν κρύβω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων είναι θέματα που ενημερώνουν και πολλές φορές κατατοπίζουν τον αναγνώστη.

Βέβαια ανά καιρούς έβλεπα και κάποιες επιστολές όπου οι συντάκτες τους διαμαρτύρονταν για άνιση μεταχείριση κλπ. αλλά όλα αυτά είναι αναμενόμενα.

Με μεγάλη έκπληξη όμως διαπίστωσα την ύπαρξη σειράς άρθρων στα οποία οι συντάκτες τους κατηγορούσαν τη ΔΕΗ για τις επικείμενες εκπτώσεις που "έρχονται" και έπειρναν σαφέστατη θέση υπέρ ενός άλλου site που σύγκρινε τις τιμές άλλων παρόχων. Μάλιστα είχα ανεβάσει και σχόλιο που ουδέποτε εμφανίστηκε.

Το σημερινό όμως είναι πέρα από κάθε λογική και γεννά ερωτήματα για τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται και μάλιστα κατηγορώντας διπλωματούχους μηχανικούς. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σε άρθρο που αναδημοσιεύει, κατηγορούνται οι πολιτικοί και η ηγεσία του υπουργείου που δίνουν τις παρατάσεις στην ισχύ των αδειών των ενεργειακών επιθεωρητών επιχειρηματολογώντας περί "δημοσίων εγγράφων" κλπ, λες και δεν είναι ανάλογες οι ΜΕΑ για τις οποίες έχουμε δικαίωμα υπογραφής, με τα ΠΕΑ για τα οποία δήθεν πρέπει να πιστοποιηθούμε.

Βέβαια μια γρήγορη απάντηση θα μπορούσε να ήταν ότι το συγκεκριμένο άρθρο είναι αναδημοσίευση αλλά δυστυχώς φαίνεται περισσότερο ως κάλυψη πίσω από έναν άλλο για να μη φανούμε εμείς παρά τιμή στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, σκέψεων κλπ κλπ.

Προσωπική μου θέση για το θέμα των εξετάσεων είναι ότι θα μπορούσε να είναι η αρχή για πληθώρα άλλων "αναγκαίων πιστοποιήσεων" απαξιώνοντας πλήρως το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού που σήμερα έχει χάσει πολλά συγκρίνοντας το με κάποια χρόνια πριν. Γιατί να μη δίνουμε εξετάσεις και για τις τακτοποιήσεις, για τις άδειες που υπογράφουμε για λειτουργία ΚΥΕ, ιατρείων κλπ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.