Μετάβαση στο περιεχόμενο

πρόβλημα με αυτονομία Μαγκλιβέρα (volheatmag)


vagosmp

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα. Είμαι μηχανολόγος, ασχολούμαι κυρίως με εγκαταστάσεις φυσικού αερίου. Πρόσφατα έκανα εγκατάσταση σε λεβητοστάσιο υφιστάμενης πολυκατοικίας η οποία έχει το παλιό σύστημα αυτονομίας volheatmag του Μαγκλιβέρα. Το πρόβλημα είναι πως με την έναυση παρουσιάζει τα εξής θέματα. Από τα 6 διαμερίσματα, στα 2 η θέρμανση λειτουργεί κανονικά. Στα υπόλοιπα δεν λειτουργεί και παρουσιάζει τα εξής: (Η περιγραφή που θα δώσω αφορά γνώστες του συστήματος, γιατί όσοι το έχετε συναντήσει, ξέρετε ότι εκτός του θερμοστάτη, έχει και μετρητή με πίνακα διακοπτών στο διαμέρισμα και άλλο μετρητή στο λεβητοστάσιο). Στο ένα ανάβει μόνο το closed, στο άλλο μόνο το on και στο άλλο μόνο το block. Στο τέταρτο διαμέρισμα δεν μπορώ να μπω γιατί είναι κλειστό. Θεωρώ πως και σε αυτό θα υπάρχει πρόβλημα. Χωρίς να θεωρώ ότι παίζει ρόλο, σας λέω ότι τα δυο που λειτουργούν έχουν αλλάξει θερμοστάτη. Και λέω ότι δεν πρέπει να παίζει ρόλο, γιατί σε ένα από τα προβληματικά γεφύρωσα το θερμοστάτη και πάλι δεν έγινε τίποτα. Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει πως λειτουργεί το σύστημα (αν έχει κάποιο ηλεκτρικό σχεδιάγραμμα) ας με ενημερώσει, μήπως και το κάνω να λειτουργήσει, γιατί αλλιώς θα τους αλλάξω πίνακα αυτονομίας και θερμοστάτες.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε λυπάμαι αλλά δεν γνωρίζω το σύστημα που αναφέρεις. Μάλλον το σύστημα είναι πολύ παλιό, καλύτερα άλλαξε το.

Μην μπλέκεις με αυτό γιατί και τώρα να το κάνεις να δουλέψει αν δεν το ξέρεις και δεν έχεις σχέδια, αργότερα αν παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα θα εκτεθείς αφού θα είσαι ο τελευταίος που το διαχειρίστηκε.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τον ioannis_g καθώς την αυτονομία που αναφέρεις τη συνάντησα... το  1995 και στο σπίτι μου και καθώς δε βρήκα άκρη την αντικατέστησα με άλλη.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα θα πάω και θα παρακάμψω τα εσωτερικά πινακάκια και λογικά θα δουλέψει. Αν δεν δουλέψει θα το αντικαταστήσω. Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.