Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος μίσθιου για πολεοδομικά παραπτώματα


pkon

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Ανέλαβα να ελέγξω εκ μέρους ενοικιαστή επαγγελματικού χώρου αν υπάρχει κάποια παράβαση στο χώρο που νοικίαζει από άποψη τήρησης πολεοδομικών αρχών. Ήθελα να ρωτήσω ποια η διαδικασία αυτού του ελέγχου , αν θα πρέπει να πάρω σχέδια από την αρμόδια πολεοδομία και ποιον βαραίνει νομοθετικά μια τέτοια παράβαση- τον ιδιοκτήτη ή τον ενοικιαστή- διότι παλίοτερα σε κατάστημα πλησίον αυτού έγινε καταγγελία λόγω ανταγωνισμού και ο ενοικιαστής φοβάται ότι αν συμβεί και στην δική του επιχείρηση το ίδιο θα παρακωλυσει τη δουλέιά του. Με λίγα λογια αυτος και η αλυσίδα χρειάζονται τη βεβαίωση ότι όλα είναι νόμιμα (αν και το κλείσιμο πχ. των ημιυπαίθριων δεν υπάρχει περίπτωση να είναι οκ)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Θα πάρεις αντίγραφο από τα εγκεκριμένα σχέδια της άδειας και θα τα συγκρίνεις με την πραγματική κατάσταση.

Αν υπάρχει μια παράβαση υπεύθυνος είναι πρώτα πρώτα ο ιδιοκτήτης. Τώρα υποθέτω πως αν έχουν γίνει παραβάσεις από τον εκμισθωτή εν αγνοία του ιδιοκτήτη (λέμε τώρα) μπορεί ο τελευταίος να κινηθεί νομικά εναντίον του πρώτου.

Όπως και να'χει, ακόμα και αν δεν ευθύνεται ο πελάτης σου αν υπάρχουν παραβάσεις μπορεί - αναλόγως και την παράβαση - να δημιουργηθεί θέμα πχ με την άδεια λειτουργίας του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.