Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτήρια γραφείων εκτός σχεδίου


MADD

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα λίγη βοήθεια, έχω μια οικοδομή εκτός σχεδίου σε γήπεδο εφαπτόμενο με εθνικό οδικό δίκτυο, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι θέλω να κατασκευάσω κτίριο με χρήση γραφεία διάβασα ότι το επιτρεπόμενο μέγιστο ύψος είναι 9,00 μ αλλά δεν αναφέρει εάν μπορώ να κατασκευάσω μέγιστο 2 ορόφους ή 3 ορόφους.

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

έχω την εντύπωση ότι ισχύουν οι 2 όροφοι στα εκτός σχεδίου γενικότερα, (και στο συγκεκριμένο αφού δεν το ορίζει αλλιώς,απλώς σου δίνει μεγαλύτερο ύψος από τα 7,50 αφού πρόκειται για γραφεία και καταστήματα) ειδάλλως σε μια ενδεχόμενη μελλοντική αλλαγή χρήσης τι θα γινόταν ο τρίτος όροφος;

Link to comment
Share on other sites

Επίσης κάτι που με είχε παιδέψει παλιά αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Αν έχουμε γήπεδο 5.000μ² τότε με ΣΔ 0,2 μπορούμε να οικοδομήσουμε 1.000μ².

Αλλά αν είναι γραφεία ή κατάστημα το μέγιστο είναι 600μ², και η κάλυψη συνεχίζει 10% δηλαδή 500μ².

Σωστά ή ισχύει κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

σωστά ..δηλαδή με λίγα λόγια αν έχεις γραφεία ή καταστήματα είσαι κάπως περιορισμένος, βέβαια αν βαφτιστει το κτίριο με τα καταστήματα σαν υπεραγορά είσαι κάπως πιο άνετος αφού μπορείς να έχεις δόμηση πάνω από τα 600τ.μ (η κάλυψη μένει 10% πάντα). Τώρα το πως χαρακτηρίζεται κάτι σαν υπεραγορά... μάλλον από το αν πλησιάζει τα 600 τ.μ και με το κατα πόσο έχει ποικιλία σε καταστήματα;

Link to comment
Share on other sites

...βέβαια αν βαφτιστει το κτίριο με τα καταστήματα σαν υπεραγορά...

 

Το ''βάπτισμα'' περιγράφει περιπτώσεις αδειοδότησης με εικονικές χρήσεις (άλλο δείχνεις στην άδεια και άλλο κάνεις) οι οποίες βεβαίως είναι εντελώς παράνομες και ένας επιστήμονας σαφώς και δεν τις εγκρίνει (πόσο μάλλον να τις προτείνει). Προφανώς στο σχόλιο προτείνεται επανεξέταση της χρήσης ώστε ο πελάτης-ενδιαφερόμενος να επιλέξει άλλο είδος κτηρίου εφόσον ικανοποιούνται οι ανάγκες του (οπότε αν ντε και καλά θέλει γραφεία το προηγούμενο δεν παίζει).

Link to comment
Share on other sites

Ναι ss_sk, συμφωνώ, και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοούσα κάτι τέτοιο, ίσως εκφράστηκα λάθος.

Ήθελα να εκφράσω την απορία "Τώρα το πως χαρακτηρίζεται κάτι σαν υπεραγορά... μάλλον από το αν πλησιάζει τα 600 τ.μ και με το κατα πόσο έχει ποικιλία σε καταστήματα;" γιατί δεν είναι ξεκάθαρο πότε κάτι μπορεί να χαρακτηριστεί σαν υπεραγορά. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω να δηλωθεί άλλη χρήση για εκμετάλλευση της δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.