Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση υπογείου - ορόφου, αλλαγή χρήσης αποθήκης, κατάληψη ακαλύπτου και λοιπές παραβάσεις


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα…

Πρώτη συγνώμη από τη διαχείριση που ξεκινώ καινούριο νήμα αλλά δεν ήξερα που να εντάξω το ερώτημα μιας και αφορά αρκετές παραβάσεις και δεύτερη συγνώμη από όλους για το μακροσκελές κείμενο, αλλά έχω πελαγώσει. Εξηγώ :

 

Οικοδομή εντός πόλης κατασκευάστηκε με αντιπαροχή και Ο.Α. του 1975 και ολοκληρώθηκε το 1976.

Κάθε όροφος είναι 110.55 τ.μ. (10.05 x 11.00).

Στα εγκεκριμένα σχέδια της Πολεοδομίας φαίνεται ημιυπόγειο με τις καταλήξεις του κλιμακοστασίου-ανελκυστήρα και ενιαίο στο υπόλοιπο εμβαδόν του με χρήση αποθήκη, ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει την είσοδο της πολυκατοικίας, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα και 2 διαμερίσματα και 3 τυπικοί όροφοι άνω του ισογείου με κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρα και 2 διαμερίσματα ανά όροφο. Στα συμβόλαια ιδιοκτησίας αναφέρεται επίσης ότι «50 χιλιοστά εξ αδιαιρέτου δίδονται στους οικοπεδούχους και αντιστοιχούν σε δικαίωμα της περαιτέρω καθ’ ύψος επέκταση της οικοδομής, πέραν των σήμερα επιτρεπομένων».

Στην πραγματικότητα στον τελευταίο όροφο τα 2 διαμερίσματα συνενώθηκαν σε 1 «κλέβοντας» παράλληλα κ ένα κομμάτι απ τους κοινόχρηστους χώρους, ένας εξώστης έκλεισε χρησιμοποιώντας κουφώματα αλουμινίου και χρησιμοποιείται σαν αποθηκευτικός χώρος και μια μπαλκονόπορτα έγινε παράθυρο.

Επίσης, το ενιαίο ημιυπόγειο διαμορφώθηκε σε λεβητοστάσιο, 1 κατάστημα 30 τ.μ., 1 γκαρσονιέρα 21 τ.μ. και 1 γραφείο 30 τ.μ.. Το 1993 η γκαρσονιέρα συνενώθηκε με το κατάστημα και συνεργείο της ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότησή της αλλά παρέμεινε το οικιακό τιμολόγιο να ηλεκτροδοτεί το κατάστημα. Επίσης κατά την κατασκευή επεκτάθηκαν οι πλάκες του υπογείου & του ισογείου σε όλο τον ακάλυπτο (3.20 x 11.00 μ.). Τμήμα αυτής της «επέκτασης» είναι κομμάτι του λεβητοστασίου και το υπόλοιπο χρησιμοποιείται ως αποθήκες του καταστήματος και του γραφείου αντίστοιχα. Μεταξύ Ο.Γ. και Ρ.Γ. στην πρόσοψη διαμορφώθηκαν 2 κλίμακες που οδηγούν στο χαμηλό επίπεδο του καταστήματος & του γραφείου.

 

Ο πελάτης μου είναι ιδιοκτήτης 265 χιλιοστών συνολικά (με συμβόλαιο του 1975) όλου του τελευταίου ορόφου (που το αναφέρει ως 1 διαμέρισμα) και του ενοποιημένου καταστήματος στο ημιυπόγειο που αναφέρεται ως «μετά 1 αποθήκης ΠΕΡΙΠΟΥ 30 τ.μ.»

Στο Ε9 του φαίνονται 1 διαμέρισμα και Β.Χ. 30τ.μ..

Το γραφείο του ημιυπογείου ανήκει σε άλλο ιδιοκτήτη με ξεχωριστό συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ως 38τ.μ. (μικτά εννοεί προφανώς) που αντιστοιχούν σε 55 χιλιοστά.

 

Πως τακτοποιώ?

 

1. Θα δηλώσω διαμερισμάτωση χωριστά για το υπόγειο και τον όροφο.

 

2. Εφόσον όλες οι αυθαιρεσίες είναι από κατασκευής, εντάσσονται στην κατηγορία 2. Εκτός από το τμήμα που αρχικά μετατράπηκε σε κατοικία κ έπειτα συνενώθηκε με το κατάστημα το 1993. Αυτό πως αντιμετωπίζεται?

 

3. Κατά το συμβόλαιο, συμπεραίνω ότι η αποθήκη στο ημιυπόγειο αποτελεί παρακολούθημα της κατοικίας. Μπορώ να κάνω μια δήλωση για όλες τις αυθαιρεσίες που ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη? Η΄ πρέπει να γίνει 1 δήλωση για τις αυθαιρεσίες του ορόφου και άλλη για τις αυθαιρεσίες του ημιυπογείου?

 

4. Η διαμερισμάτωση του ορόφου καλύπτει κ την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων? Γνωρίζω πως απαιτείται η συναίνεση των συνιδιοκτητών.

 

5. Η μετατροπή του εξώστη σε Β.Χ. υπολογίζεται ως ΥΔ, ΥΚ και η αλλαγή του κουφώματος ως 1 λοιπή παράβαση=500€?

 

6. Από τη στιγμή που στο ημιυπόγειο έχω αλλαγή χρήσης από ΒΧ σε ΚΧ χωρίς υπέρβαση δόμησης, θα πάω με αναλυτικό για το τμήμα του που μετράει στο ΣΔ? Μπορώ σε αυτό τον αναλυτικό να συμπεριλάβω και τη διαμόρφωση της κλίμακας που οδηγεί στο κατάστημα?

 

7. Το τμήμα του ημιυπογείου που έχει καταλάβει τον ακάλυπτο θεωρείται ΥΔ, ΥΚ, παραβίαση Δ.  Πως θα υπολογίσω τα ποσοστά των υπερβάσεων?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον κόπο σας.

Edited by Δωροθέα Βουρμά
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.