Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση ΠΕΑ σε Κατάστημα με Ανοιχτή Όψη


Recommended Posts

Συνάδελφοι έχω αναλάβει την έκδοση Ενεργειακού Πιστοποιητικού σε ενα κατάστημα που η Πρόσοψη του προς το Δρόμο ειναι εντελώς ελεύθερη - ανοιχτή. Οταν το κατάστημα δε λειτουργεί κατεβαίνει ενα ρολό και το οποίο ασφαλίζει το χώρο. Φυσικά δεν υπάρχουν συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Ειναι ενα απο τα γωνστά εμπορικά τουριστικά καταστήματα του Κέντρου της Αθηνας χωρις τζάμια στην Πρόσοψη.

 

 

Πως θα το ερμηνεύσω  αυτο στο Ενεργειακό πιστοποιητικό?

Edited by Μουστάκας Β.
Link to comment
Share on other sites

Δες στις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ:

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak/TEEKENAK_FAQ/Tab2

 

Στην περίπτωση εμπορικού καταστήματος με μεταλλικό ρολό, το οποίο είναι συνεχώς ανοιγμένο κατά τη διάρκεια λειτουργίας του (π.χ. οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο κτλ.), το κατάστημα δεν μπορεί να διασφαλίσει τις απαιτούμενες εσωτερικές συνθήκες θερμικής άνεσης, καθώς αερίζεται συνεχώς. Για το λόγο αυτό δεν θα έπρεπε να θερμαίνεται ή να ψύχεται.

Ο Κ.Εν.Α.Κ. δεν αντιμετωπίζει ξεχωριστά τις επιμέρους χρήσεις εμπορικών καταστημάτων, όπως και αυτά τα οποία, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους ο εσωτερικός χώρος δεν διαχωρίζεται από το εξωτερικό περιβάλλον μέσω κάποιου δομικού στοιχείου (συμπαγές ή κούφωμα), οπότε υπάρχει συνεχής ανανέωση του αέρα.

Κατά την ενεργειακή επιθεώρηση τα κτίρια μελετώνται λαμβάνοντας υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δομικών και Η/Μ στοιχείων τους που θα τους προσδώσουν τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση. Δηλαδή στην περίπτωση κτιρίων με μεταλλικά ρολά, η μελέτη ενεργειακής απόδοσης γίνεται θεωρώντας ότι η επιφάνεια του κτιρίου, που καλύπτεται από το ρολό, είναι μεταλλική με συντελεστή θερμοπερατότητας U τον αντίστοιχο για μεταλλικές επιφάνειες ανάλογα με το πάχος του στοιχείου.>>

Link to comment
Share on other sites

Τοσα χρόνια δεν την είχα δει αυτή την απάντηση και ευτυχώς γιατί πόνεσαν τα μάτια μου από την ασυνέπεια με τον ορισμό του κτιρίου κατά κενακ και τα πρόστιμο που έχουν ρίξει κατα καιρούς.

πεα και στους πάγκους της λαϊκής, καταστήματα είναι κι αυτά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.