Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναντιστοιχία υπάρχουσας κατάστασης με τοπογραφικό, συμβόλαιο και οικοδομική άδεια.


filis

Recommended Posts

Ανέλαβα μια μπερδεμένη δουλειά νομιμοποίησης και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Πρόκειται για κτίριο με οικ.άδεια του 1971 σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Στο ισόγειο λειτουργεί κατάστημα(αλλάζουν οι χρήσεις, με τις δύο τελευταίες να αφορούν υγειονομικού ενδιαφέροντος) και ο όροφος είναι κατοικία.

1) το υπάρχον κτίριο είναι κατά 30τμ μεγαλύτερο από αυτό της αδείας.

2) κομμάτι του οικοπέδου στην κύρια όψη που συνορεύει με κοινοτική οδό θα απαλλοτροιωθεί από το Δήμο.

3) το τοπογραφικό διάγραμμα της αδείας δεν ανταποκρίνεται επουδενί στην πραγματική κατάσταση (το οικόπεδο δεν συμβαδίζει ούτε σε τμ, ούτε σε σχήμα, ούτε σε προσανατολισμό) και από ότι έμαθα την εποχή εκείνη πολλοί μηχανικοί στην περιοχή απλώς υπέγραφαν ένα σκαρίφημα χωρίς καν να έχουν επισκεφτεί το οικόπεδο (!!!).

4) το τελευταίο συμβόλαιο του οικοπέδου είναι του 1980 και αφορά αγοραπωλησία(ο πατέρας του πελάτη μου το αγόρασε από τον παππού του πελάτη) όπου το περιγραφόμενο κτίσμα επίσης διαφέρει σε σχήμα και τμ (παρόλο που η άδεια προυπήρχε!).

 

Τώρα θέλουν να γίνει μεταβίβαση στον πελάτη μου από τον πατέρα του και πρέπει να ξεκαθαριστεί το ακίνητο.

 

Α) θα το πάω με τα αυθαίρετα προ του '83, οπότε θα πληρώσουν μόνο πρόστιμο ανέγερσης για τα 30τμ. Ως όρους δόμησης θα πάρω προ του '85?

Β) για τον υπολογισμό της επιτρεπόμενης δόμησης θα λάβω υπόψιν το κομμάτι που απαλλοτροιώνεται ή όχι? Η απαλλοτροίωση αποφασίστηκε μετά την ανέγερση.

Γ) !!! Τι κάνω με την οικ. άδεια που δικαιολογεί μεν τετραγωνικά, αλλά δίχνει άλλο κτίσμα από το πραγματικό? Τοπογραφικό πρέπει να προσκομίσω καινούργιο ή αρκεί ενυπόγραφο τοπογρ. διάγραμμα με την υπάρχουσα κατάσταση, εφόσον ήδη υπάρχει αρχική άδεια?

Δ) υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα με την πολεοδομία λόγω του συμβολαίου ή η ύπαρξη οικ. άδειας το καλύπτει?

Παρακάλώ αν κάποιος συνάδελφος έχει συναντήσει παρόμοια κατάσταση(lol) ή γνωρίζει κάτι ας με συμβουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

#1 προφανως νομιμοποιεις τα επιπλεον τ.μ.

 

#2 ειναι κατι που υπάρχει σαν σκεψη, ή υπαρχει σε εξελιξη διαδικασια απαλλοτριωσης; αν ειναι το πρωτο, δε μας απασχολει προς το παρον, αν ειναι το δευτερο το λαμβανεις υπ' οψη στο νεο τοπογραφικο

 

#3 νεο τοπογραφικο με την πραγματικη κατασταση

 

#4 θα βρει τη λυση καποιος συμβολαιογραφος που θα το φερει στην πραγματικη κατασταση με βαση το νεο τοπογραφικο

 

#Α δεν ειναι της ειδικοτητας μου, αλλα νομιζω πως πας με τους σημερινους (καποιος συναδελφος πιο σχετικος ας βοηθησει εδω)

 

#Β αν ειναι τελεσιδικη, υπαρχει μειωση εμβαδου με οτι αυτο συνεπαγεται

 

#Γ πιστευω πως πρεπει να προηγηθει διορθωτικο συμβολαιο. τα τετραγωνικα που χτιστηκαν με την αδεια δε χανονται με τη διορθωση του συμβολαιου ωστε να συμφωνει με την πραγματικοτητα, και για τα επιπλεον θα γινει νομιμοποιηση

 

ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

καλημέρα, είμαι συναδερφος πολιτικός μηχανικός και έχω το εξής θέμα έκανα ένα τοπογραφικό - αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης σε ένα εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο και αποτυπωθηκαν όλες οι εξωτερικές περιφράξεις και τα υλοποιημένα όρια χώρις να φαίνονται πουθενα τα θεωρητικά όρια(δηλαδή που θα έπρεπε πραγματικά να είναι). Έτσι λοιπόν προέκυψε μια αναντιστοιχία 117 τμ ανάμεσα στο παλίο τοπογραφικό 4875τμ και το νέο 4992 σε ΕΓΣΑ. Έφοσον λοιπόν υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στα συμβόλαια και στην αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης θα χρειαστεί αλλάγή στα συμβόλαια? Ρωτώ γιατί θέλω να το ρυθμίσω αρχικά με Ν4014 και ενδέχεται να δημιουργηθεί θέμα λόγω αναντιστοιχίας....Εφόσον το συμβόλαιο δν αμφισβητείται δν θα έπρεπε και το τοπογραφικό να ταυτίζεται η τουλάχιστον να φαίνονται τα θεωρητικά όρια για να γνωρίζει και ο ιδιοκτήτης την πραγματική κατάσταση; Και κάτι τελευταίο αν υλοποιηθούν τα όρια (τα θεωρητικά γίνουν πραγματικά δηλαδή μεταφερθεί η περίφραξη εκεί που θα έπρεπε πραγματικά να είναι) από τον έναν από τους τρείς ιδιοκτήτες και ο τέταρτος αφησει τα όρια του όχι εκεί που είναι πραγματικά αλλά έκεί που είναι υλοποιημένα τα τελευταία 20 χρόνια τι γίνεται με το τοπογραφικό?

Edited by paaanaaagiotis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.