Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτημα για θερμοστάτες fan coil


zeys13

Recommended Posts

Καλημέρα σας. Στο σπίτι μου έχω εγκατεστημένη μια αντλία θερμότητας, η οποία πέφτει πάνω σε 2 fan coil οροφής μάρκας Galleti. Το μηχάνημα αποδίδει μια χαρά, αλλά με έχει προβληματίσει η λειτουργία των θερμοστατών των fan coil. Και εξηγούμαι τι εννοώ. Βάζοντας την επιθυμητή θερμοκρασία στους 23 βαθμούς το fan coil ανάβει κανονικά, και σβήνει όταν πιάσει 23 βαθμούς θερμοκρασία. Το πρόβλημα είναι ότι για να ξαναανάψει πρέπει η θερμοκρασία να πέσει κατα 0,5βαθμούς, όπου ουσιαστικά έχεις αρχίσει και κρυώνεις.
Δεν θα έπρεπε να πέρνει όταν πέσει κατα 0.1-0.2 βαθμούς και όχι μετά από 0,5;

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Καλά αυτό το έχω κάνει στο καθιστικό, όπου νιώθεις το κρύο παραπάνω. Συντελούν σε αυτό το τζάκι,ο απορροφητηρας, η πόρτα ασφαλείας που μπάζει. Το θέμα είναι γιατί πρέπει να πέσει κατά 0,5 η θερμοκρασία για να πάρει πάλι μπροστά το fan coil

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα σου μάλλον δεν είναι οι 0,5°C διαφορά αλλά ότι με το που κλείσει το Fan Coil οροφής κρυώνεις γιατί ο θερμός αέρας σταματάει να ανακυκλώνεται και είναι στο ταβάνι ενώ εσύ περιστοιχίζεσαι από κρύο αέρα και επιφάνειες (πάτωμα, τοίχους, τζάμια, κλπ.).

 

Αν μετρήσεις θερμοκρασίες κοντά στο πάτωμα, στο 1,5 μ και στο ταβάνι θα βρεις σίγουρα τεράστιες διαφορές.

 

Τα Fan Coils οροφής δεν είναι ότι καλύτερο για θέρμανση για τους παραπάνω λόγους. Με την κατάλληλη μελέτη χρησιμοποιούνται αλλά πρέπει να ξέρεις τι κάνεις για να μην έχεις τέτοια προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Όντως υπάρχουν διαφορές τρελές. Ανέβηκα μια μέρα σε σκάλα για να βάλω ρούχα στο πάνω μέρος της ντουλάπας και με έπιασε το κεφάλι απο τη ζέστη. Το πρόβλημα το γνώριζα απο πρίν, με την θέρμανση μέσω fan coil.

 

Το ερώτημά μου όμως είναι το γιατί ανάβει μετά απο 0,5 βαθμούς. Είναι λογικό; Δεν θα έπρεπε να ανάβει στο 0,1 - 0,2;

Αυτό ρωτάω. Είναι λάθος του κατασκευαστή; Το ίδιο κάνουν και άλλα fan coil;;;

Link to comment
Share on other sites

Όσο γνωρίζω συνήθως οι θερμοστάτες "ανοίγουν" στους 2°C διαφορά στην θέρμανση και 1°C στην ψύξη. Οι 0,5°C είναι ήδη πολύ μικρή διαφορά. Τα 0,1°C που λες είναι στο όριο ευαισθησίας του αισθητήρα τους και το Fan Coil θα ανοιγόκλεινε συνέχεια.

 

Δες που είναι τοποθετημένος ο θερμοστάτης μήπως διαβάζει λάθος θερμοκρασία.

 

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να βάλεις έναν απλό ανεμιστήρα μέσα στο δωμάτιο να σου ανακατέβει τον αέρα (κάτω-πάνω) ώστε να είναι πιο ομοιόμορφη η κατανομή θερμοκρασίας. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.