Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρυπα >5cmΦ σε πετρινο τοιχο 50cm


sotibos

Recommended Posts

Καλησπερα! Δεν ειμαι μηχανικος, εξου και οι αποριες που εχω να σας παραθεσω.
Θελω να ανοιξει μια τρυπα 5-6cm στο εξοχικο μας στην Χαλκιδικη σε πετρινο τοιχο παχους 50cm για να περασω καλωδια (7-8 σε αριθμο για τωρα) δικτυου για καμερες, access points κλπ.
Περυσι ηρθε ο "ηλεκτρολογος" μας και ανοιξε μια τυπα για να περασει ενα καλωδιο δικτυου 5mm, οποτε ουσιαστικα θελω να μεγαλωσω την υπαρχουσα τρυπα.

Το προβλημα ειναι οτι αυτος δε σκαμπαζει τιποτα, πηγε και πηρε ενα τρυπανι γυρω στα 14mm SDS, το εβαλε πανω στο Parkside με κανονικο τσοκ, τρυπουσε για 2-3 ωρες αφου πετυχε ξοφαλτσα σιδερο και του κολλησε και γενικα τσαμπα κοπος και χρηματα. Η τρυπα βρισκεται σε σημειο που ενωνονται δυο τοιχοι καθετα και ο τοιχος που τρυπηθηκε δεν ηταν αρχικα μερος του σπιτιου αλλα προστεθηκε οσο χτιζοταν το σπιτι και ουσιαστικα στεγαζει μια σκαλα που ενωνει δυο μονοκατοικιες. Δεν ξερω εαν εχει σημασια απλα το αναφερω. Επισυναπτω και φωτογραφια (συγγνωμη για το χάλι).

Οι αποριες μου ειναι:

1. Ειναι γενικα ασφαλες να ανοιξει καποιος μια τετοια τρυπα? Πρεπει να γινει καποια μελετη/χρειαζομαι σχεδια του σπιτιου?

2. Λογικα θα μπει σωληνας και το σημειο θα πρεπει να στεγανοποιηθει καπως, σωστα?

3. Μπορειτε να μου προτεινετε που να απευθυνθω, γενικα (π.χ. κατασκευαστικη εταιρεια?) ή ειδικα εαν ξερετε καποιον στη Θεσσαλονικη ή Χαλκιδικη που αναλαμβανει κατι τετοιο?

4. Ποσο περιπου θα μπορουσε να κοστισει? Προτιμω να δωσω καποια χρηματα παραπανω εαν ειναι να γινει σωστα και γρηγορα παρα να τα δωσω σε καποιον απατεωνα που θα ερθει με το καλεμι και το κρουστικο και θα βαραει για μια εβδομαδα.

5. Τι εργαλεια χρησιμοποιουνται για τετοιου ειδους δουλειες?

Bonus απορια:

Μπορει να μου πει καποιος συνηθως τι μεγεθους αγωγος χρησιμοποιειται για την εσωτερικη τηλεφωνικη καλωδιωση? Σκεφτομαι να περασω καποια εξτρα καλωδια δικτυου μεσα απο τους αγωγους αλλα δεν ξερω εαν χωρανε και δεν ειμαι εκει για να μετρησω.

post-115472-0-34159300-1516893842_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.