Μετάβαση στο περιεχόμενο

προσθήκη καθ υψος


Recommended Posts

Καλησπέρα,σε υπάρχων νόμιμο δυόροφο κτίσμα με σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών σε ανεξάρτητα διαμερίσματα υπάρχει δικαίωμα υψουν, την υλοποίηση ομως της προσθήκης καθ υψος αρνείται κακόπιστα ο ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου, παρότι υπάρχει γραπτή διαβεβαίωση οτι θα αποκατασταθεί καθε ζημία που θα προκύψει. 

Ετσι ο πελάτης μου δεν μπορεί να προχωρήσει σε αδεια δόμησης γιατί  η πολεοδομία απαιτεί τη συναίνεση του ιδιοκτήτη του 1ου ορόφου, αρα ουσιαστικά το δικαίωμα οικοδόμησης 2ου ορόφου δεν υφίσταται αφου αυθαίρετα αφαιρείται απο τον ιδιοκτήτη του 1ου ορόφου. 

Γενικά απ οτι γνωρίζω συναίνεση απαιτείται σε συνιδιοκτησία και οχι σε ανεξάρτητη ιδοκτησία,υπάρχει άρθρο της νομοθεσίας η δεδικασμένο που να αντιμετωπίζει το θέμα?

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι τι εγινε, δεν εχει αντιμετωπίσει κανένας το πρόβλημα? αν το συνδυάσουμε με τις απαιτήσεις του ΦΕΚ 350/16 τότε η δουλειά μας γίνεται πολύ δύσκολη, ουσιαστικά αρνείσαι δουλειές γενικά προσθηκών υπαρχόντων κτισμάτων αφου εμπλέκεσαι με ΚΑΝΕΠΕ ,ΕΝ98-3 και λοιπούς ελέγχους, με οτι συνεπάγεται αυτό σε σχέσεις και προτάσεις ενίσχυσης σε ιδιοκτήτες , συνιδιοκτήτες κλπ.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.