Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γενικές πληροφορίες για αφαλάτωση.


Recommended Posts

Καλημέρα σας.Είμαι νέος στον χώρο και θα ήθελα αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε για την επίτευξη μιας εργασίας που πρέπει να παρουσιάσω με βιβλιογραφίες που να έχουν σχέση με το φαινόμενο αυτό.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κοίταξε τους καταλόγους των εταιρειών με αντλητικά συστήματα (όπως Grundfos,Wilo κτλ).Για αρχή νομίζω πως θα βρεις κάποια συστήματα αφαλάτωσης.Επίσης μπορείς να δεις στις εταιρείες ύδρευσης κάποιων νησιών που κάνουν αφαλάτωση (όπως η Ιθάκη π.χ.) αν γίνεται να πάρεις στοιχεία και από εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα μπορείς να απευθυνθείς σε εταιρίες που μελετούν και κατασκευάζουν εφαρμογές επεξεργασίας νερού όπως η ΤΕΜΑΚ, η Sychem για παράδειγμα. Οι εκεί μηχανικοί ίσως σε βοηθήσουν

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη τυπική σας καταβολή γνώσης επί του θέματος αλλά για γενικές πληροφορίες ψάχνω του style "όρος αφαλάτωσης","που εφαρμόζεται","σε τι αποσκοπεί" τέτοιου είδους ερωτήματα.όχι να απευθυνθώ σε κάποιους που κάνουν διατριβή πάνω στο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

νομιζω αφαλατωση εχει να κανει με την εν γενει διαδικασια απομακρυνσης των αλατων απο την χημικη συσταση του νερου, (σε πολυ γενικες γραμμες, ετσι???) και αποσκοπει στην αποφυγη επικαθησεων στον μηχανολογικο εξοπλισμο που ερχεται σε επαφη με το νερο αυτο, για αποφυγη δυσλειτουργειων, πχ φραμμενα σωλανακια ηλιακων, κτλ.

για οτιδηποτε αλλο, εδω ειμαστε.

φιλικα

Link to comment
Share on other sites

επισης, απ'οσο μπορω να θυμηθω, αφαλατωση με τα φιλτρα διασπασης κτλ ειναι μονο σε μερικο επιπεδο, δηλαδη (αν θυμαμαι καλα) μονο καπου στο 10-12%. απο'κει και περα, υπαρχουν μηχανηματακια τα οποια φορτιζουν τα μορια των αλατων ετσι ωστε να μην επικαθοντε στα επι μερους τμηματα της εγκαταστασης. αν ενδιαφερεσαι μπορω να το κοιταξω. για την ιστορια, πληρης, ή εστω σε μεγαλο βαθμο αφαλατωση επιτυγχανεται με βρασμο του νερου, αλλα οπως καταλαβαινεις, ειναι ενεργοβορο, αρα απαιτουνται πολλα ευρα........

ολες τις πιο πανω πληροφοριες στις δινω με καθε επιφυλαξη, γιατι εχω καιρο να ασχοληθω με το θεμα αυτο και δεν θυμαμαι καλα.

φιλικα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.