Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη ανελκυστήρα κατά παρέκκλιση


DimitraPar

Recommended Posts

Γειά σας και από μένα.

Είμαι αρχιτέκτονας και παίρνω το θάρρος να απασχολήσω το δικό σας forum μιας και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο στους άλλους μηχανικούς.

Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με: προσθήκη ανελκυστήρα κατά παρέκκλιση σε οικοδομή του 1964. Η κατασκευή τότε δεν ήταν υποχρεωτική, αλλά προέκυψε η ανάγκη στον πελάτη μου λόγω αναπηρίας.

*Η οικοδομή είναι 3/όροφη με υπερυψωμένο το ισόγειο και φτάνει στο +13,30 από το φ.ε.

*Ο Σ.Δ. έχει εξαντληθεί και για το λόγω αυτό πρέπει να προηγηθεί έγκριση από ΠΕΧΩ για την κατάλληλη θέση τοποθέτησής του στην πρασιά (αφού δεν υπάρχει άλλος χώρος διαθέσιμος).

Βάσει του άρθρου 29 του Κτιριοδομικού αναφέρει ελάχιστες εσωτερικές διαστάσεις 1,10x1.40. Όμως ο πελάτης θεωρεί πως είναι μεγάλο (και θα του στερήσει τη δυνατότητα στάθμευσης του αυτοκινήτου του στην πρασιά (εντός της περίφραξης του οικοπέδου).

Από το ΠΕΧΩ δεν μου δίνουν διαστάσεις φρεατίου, γιατί υποθέτω, όπως διάβασα και σε προηγούμενα post ότι είναι στην ευχέρεια του ιδιοκτήτη να επιλέξει τον κατάλληλο.

Είδα και τις προδιαγραφές που δίνει η KLEEMANN για ασθενοφόρους ανελκυστήρες (οι μικρότερες εσωτερικές 1,10x2.10) το οποίο επίσης φαίνεται "μεγάλο".

Εκτός από τις εξής 2 λύσεις:

-να παρατήσω τη δουλειά και

-να εγκαταστήσει κορδόνι για να τραβάει τους ανθρώπους στους πάνω ορόφους,

έχει κανείς την παραμικρή ιδέα ή να έχει ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο;

Η διαδικασία αυτή απ'ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι υπερβολικά χρονοβόρα και πρέπει να εγκριθεί απ'ο 3 υπηρεσίες: Δ/νση Υγείας-ΠΕΧΩ-Πολεοδομία.

Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις αμοιβές στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ ταπεινά συγνώμη για το μεγάλο μνμ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η πρώτη (και αποδοτικότερη) κίνηση, νομίζω, είναι έρευνα για το τί υπάρχει στο εμπόριο. Εκ των πραγμάτων σημαντικότεροι είναι οι ''κατασκευαστικοί'' περιορισμοί - πρέπει να ληφθούν υπόψιν όχι οι διαστάσεις του θαλάμου αλλά οι εξωτερικές διαστάσεις της κατασκευής. Αν δεν απατώμαι οικτρά συνυπογράφω ότι λόγω ιδιοχρησίας οι διαστάσεις είναι ''κατ' επιλογήν'' του χρήστη, αφού υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις αναπηρίας που δεν απαιτούν καροτσάκι .

 

Αν η θέση στάθμευσης είναι στα όρια από πλευράς διαστάσεων και με 1,00Χ1,00 θα έχει πρόβλημα - μήπως υπάρχει δυνατότητα μικρής μετατόπισης?

 

Η αμοιβή θα προκύψει από τον αναλυτικό προϋπολογισμό. Για την έρευνα που θα προηγηθεί και εφόσον η αμοιβή δε βγει...ικανοποιητική την τελευταία θα τη μεγάλωνα λίγο (εξαρτάται από το τρέξιμο όμως).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.