Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοήθεια για επιλογή ασφαλιστικής στην Γερμανία


nwo

Recommended Posts

Γεια σας, αυτή την στιγμή ζω στην Γερμανία στο Baden-Württemberg και έχω βρει μια δουλειά με ετήσιο εισόδημα 85.000 ευρώ, που μετά από 6 μήνες θα γίνει 100.000 ευρώ. Έχω ξεκινήσει ήδη να δουλεύω από τις 20 Αυγούστου, και ο πρώτος μισθός θα μπει στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Ο υπεύθυνος της εταιρείας μου έστειλε μεταξύ άλλων, αυτό το email:

Quote

 

Our tax accountant is informed and has tried to prepare everything. To transfer your salary, you need an insurance in Germany. That is part of the set-up. 

Could you send me the conformation letter from the company you have chosen, please.

 

Οπότε πρέπει να βρω μια ασφαλιστική και πρέπει να πάρω ένα confirmation letter από αυτούς, και σε αυτό το σημείο θα ήθελα την βοήθειά σας.

Μετά από το πρώτο γκουγκλάρισμα, βρήκα ότι αν το gross income είναι κάτω από 60.000, όλα γίνονται αυτόματα από την εταιρεία και σε ασφαλίζουν στην δημόσια ασφαλιστική, όμως στην περίπτωσή μου, μπορώ να επιλέξω και πρέπει να τα κάνω όλα μόνος μου.

Οπότε δεδομένου ότι δεν εμπιστεύομαι τις ασφαλιστικές μπορείτε να μου προτείνετε το πιο φθηνό ασφαλιστικό πακέτο σε κάποια εταιρεία καθαρά για να είμαι νόμιμος; Και πως ακριβώς γίνεται η όλη διαδικασία; Τα κάνω όλα στο ίντερνετ και περιμένω να μου έρθει μια κάρτα εκεί που μένω; Το ότι ζω σε ξενοδοχείο και δεν έχω εγγραφεί στον δήμο και δεν έχω νοικιάσει σπίτι, θα επηρεάσει την κατάσταση;

Επίσης τους πρώτους μήνες που ο μισθός θα είναι στα 85.000, ο καθαρός μισθός κάθε μήνα θα είναι 3900, ή υπάρχει περίπτωση να φτάσει και 4200-4300? Είμαι 30 χρονών single.

Η γνώμη των συνάδελφων που ζούνε και δουλεύουν στην Γερμανία είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ

Edited by nwo
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.