Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανοδική υγρασία σε παλιό πέτρινο τοίχο


duke33

Recommended Posts

Καλησπέρα συγγενικό μου πρόσωπο αντιμετωπίζει το πρόβλημα ανοδικής υγρασίας στους τοίχους του ισογείου όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Το σπίτι είναι δυώροφο, πέτρινο και βρίσκεται σε άνομβρο νησί των Κυκλάδων με έτος κατασκευής το 1920 περίπου. Οι τοίχοι του ισογείου είναι όλοι μεσοτοιχία με γειτονικά ακίνητα (εκτός από το βόρειο τμήμα) οπότε αποκλείονται εξωτερικές εργασίες. Τα κυριότερα προβλήματα εμφανίζονται στην δυτική πλευρά της τοιχοποιίας. Το σπίτι και ο χώρος του ισογείου αερίζεται μόνον δύο μήνες το χρόνο το καλοκαίρι. Στον επάνω όροφο δεν εμφανίζονται προβλήματα. Το τελευταίο απλό σοβάτισμα που φαίνεται και στις φωτογραφίες έγινε το 2008 και οι πρώτες αποκολλήσεις ξεκίνησαν από το 2011 και μετά. Είμαι λοιπόν σε αναζήτηση των αιτιών του προβλήματος και εύρεσης προτάσεων που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, είτε μόνιμη είτε έστω λίγο πιο μακροχρόνια.
Από την αναζήτηση στο forum βρήκα παλιές προτάσεις από τον Ροδοπουλος και τον Charkiolakis Kostas   αλλά δεν γνωρίζω κατα πόσο μπορούν να εφαρμοστούν και στην συγκεκριμένη περίπτωση με επιτυχία.
 
 
 
Αν απαιτείται από τους κανόνες του forum ας μεταφερθεί το θέμα στην ενότητα Αρχιτεκτονικά - Οικοδομική.

Τοίχος Δυτικά.jpg

Photo0889.jpg

Photo0887.jpg

Photo0882.jpg

Τοίχος Ανατολικά.jpg

Photo0888.jpg

Photo0885.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.