Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέο μπόιλερ λεβητοστασίου


lefteris251

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, ψυκτικός στο επάγγελμα έχω ένα σύστημα πετρελαίου και ξυλολέβητα . Κλείνω πετρέλαιο ανοίγω ξύλα κ.ο.κ. όλα μια χαρά....το παλιό μπόιλερ είναι 25 ετίας ανοξείδωτο χειροποίητο και βιδωμένο στον τοίχο. Απο παροχές έχει ΕΙΣΟΔΟ κρύο παροχή - ΕΞΟΔΟ ΖΝΧ, ΕΙΣΟΔΟ - ΕΞΟΔΟ λέβητα και μια ακόμα σωλήνα που πηγαίνει στην μέση του μπόιλερ,  θεωρώ ότι είναι ανακυκλοφορία, ολα είναι σιδεροσωλήνα. Το ερώτημα μου είναι το εξής σκέφτομαι για μπόιλερ λεβητοστασίου με 2 σερπαντίνες μια για ξυλολέβητα και μια για μελοντική χρήση με ηλιακούς συλλέκτες. Είδα το παρακάτω μπόιλερ στα 150L,  επειδή την μια σερπαντίνα την θέλω για μελλοντική χρήση να την αφήσω αναμονή ή να συνδέσω και τις 2 στον λέβητα?

https://www.mastersol.gr/doxeia-levitostasiou/mpoiler-levitostasiou/katheta/me-sta8erous-enalaktes/product/89-bl2-150-litra

1 ον Ποια η διαφορά του απλού ηλεκτρομπόιλερ τύπου θερμοσίφωνα με μπόιλερ λεβητοστασίου ?(αν εξαιρέσουμε την περίπτωση της 2ης σερπαντίνας)

2 ον Το παλιό ήταν απλά συνδεδεμένο στο καινούριο σκέφτηκα να βάλω εξαεριστικό και βαλβίδα ασφαλείας πίεσης και θερμοκρασίας, θα χρειαστεί κάτι άλλο απο εξαρτήματα? κάποιο δοχείο διαστολής στα νερα χρήσης? δοχείο διαστολης στο λέβητα υπάρχει. Πίεση νερού έχει αρκετά καλή μιλάμε για μονοκατοικία.

3 ον Θα γίνουν προεκτάσεις στις σιδεροσωλήνες, τι προτείνεται να βάλω? Τουμπόραμα, θερμοκολλητική κάτι άλλο? (δεν υπάρχει περίπτωση παγωνιάς είναι σε κλειστό μέρος ζεστό)

Edited by lefteris251
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.