Μετάβαση στο περιεχόμενο

lefteris251

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by lefteris251

  1. νομίζω πως θα πρέπει να βάλεις κολώνες μπροστά, ίσως υπάρχει η περίπτωση κατασκευής ενός Π στα τοιχάκια που βλέπω στην φώτο και η άλλη επιλογή μια κατασκευή τύπου τέντας. Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις εγώ προσωπικά
  2. Καλησπέρα σας, ψυκτικός στο επάγγελμα έχω ένα σύστημα πετρελαίου και ξυλολέβητα . Κλείνω πετρέλαιο ανοίγω ξύλα κ.ο.κ. όλα μια χαρά....το παλιό μπόιλερ είναι 25 ετίας ανοξείδωτο χειροποίητο και βιδωμένο στον τοίχο. Απο παροχές έχει ΕΙΣΟΔΟ κρύο παροχή - ΕΞΟΔΟ ΖΝΧ, ΕΙΣΟΔΟ - ΕΞΟΔΟ λέβητα και μια ακόμα σωλήνα που πηγαίνει στην μέση του μπόιλερ, θεωρώ ότι είναι ανακυκλοφορία, ολα είναι σιδεροσωλήνα. Το ερώτημα μου είναι το εξής σκέφτομαι για μπόιλερ λεβητοστασίου με 2 σερπαντίνες μια για ξυλολέβητα και μια για μελοντική χρήση με ηλιακούς συλλέκτες. Είδα το παρακάτω μπόιλερ στα 150L, επειδή την μια σερπαντίνα την θέλω για μελλοντική χρήση να την αφήσω αναμονή ή να συνδέσω και τις 2 στον λέβητα? https://www.mastersol.gr/doxeia-levitostasiou/mpoiler-levitostasiou/katheta/me-sta8erous-enalaktes/product/89-bl2-150-litra 1 ον Ποια η διαφορά του απλού ηλεκτρομπόιλερ τύπου θερμοσίφωνα με μπόιλερ λεβητοστασίου ?(αν εξαιρέσουμε την περίπτωση της 2ης σερπαντίνας) 2 ον Το παλιό ήταν απλά συνδεδεμένο στο καινούριο σκέφτηκα να βάλω εξαεριστικό και βαλβίδα ασφαλείας πίεσης και θερμοκρασίας, θα χρειαστεί κάτι άλλο απο εξαρτήματα? κάποιο δοχείο διαστολής στα νερα χρήσης? δοχείο διαστολης στο λέβητα υπάρχει. Πίεση νερού έχει αρκετά καλή μιλάμε για μονοκατοικία. 3 ον Θα γίνουν προεκτάσεις στις σιδεροσωλήνες, τι προτείνεται να βάλω? Τουμπόραμα, θερμοκολλητική κάτι άλλο? (δεν υπάρχει περίπτωση παγωνιάς είναι σε κλειστό μέρος ζεστό)
  3. Καλησπέρα σε όλη την παρέα, έχω κάποια προβλήματα με τα κοινόχρηστα και τους γείτονες, ξέρω το θέμα καίει πολύ κόσμο και έχει συζητηθεί απλά θα ήθελα γνώμες από κάποιον που ξέρει πραγματικά. Λοιπόν ας ξεκινήσω με το κυριότερο. 1. Το μπαλκόνι μου είναι εντελώς ακάλυπτο αφού ρώτησα δεξιά αριστερά μου είπαν κανε κιόσκι και ότι επιτρέπεται κιόσκι λέγοντας πέργκολα ξύλινη και σκέπαστρο λαμαρίνα κόκκινη στυλ τούβλο. Είναι περίπου 7 μ. μήκος επί 2.5 μ. πλάτος 17,5 τ.μ. και θα ήθελα να το προεκτείνω λίγο ακόμα. Τι πρέπει να κάνω για να νομιμοποιηθεί και να μην έχω ανάγκη κανένα κακοπροαίρετο γείτονα? Αν ξηλώσω την λαμαρίνα μπορεί να είναι νόμιμη ως πέργκολα? 2. Μπήκα σε καινούριο σπίτι εκτός ότι με κατηγορούν ότι χαλάσαμε το ασανσέρ από την μετακόμιση, το οποίο χάλασε μετά από 10 -15 μέρες που τελείωσα, ζήτησα καταστατικό οικοδομής και μου είπαν δεν υπάρχει, τελείωσα με βαψίματα και τα σχετικά και αφού πέρασε ένας χρόνος μου λέει η διαχειρίστρια να αλλάξω το χρώμα του εξωτερικού τοίχου τον οποίο έκανα ροζ ανοιχτό....η υπόλοιπη οικοδομή είναι κίτρινη και απεριποίητη πολλά χρόνια.....τι πρέπει να κάνω τώρα? 3. Έβαλα κάμερες καταγραφής μόνο εικόνας, όχι ήχο στο σπίτι μου και έβαλα και στην πόρτα μου έξω η οποία κοιτάει και κοινόχρηστο χώρο...φυσικά γκρίνιαξαν και γι αυτό.....ερώτηση, επιτρέπεται να μπει κάμερα και να κοιτάει μόνο την πόρτα μου ή πρέπει να βγει εντελώς? Ευχαριστώ πολύ πιο πολύ καίγομαι για το κιόσκι τα άλλα διορθώνονται εύκολα.
  4. Ευχαριστώ αλλα είναι αγνωστες θα χρειαστώ μηχανικό
  5. Καλησπέρα σε όλους θα μπορούσα να ενισχύσω την ηδη υπάρχων υγρομόνωση απο ασφαλτόπανο για παραπάνω αντοχή στον χρόνο με κάποιο υλικο? Εγω σκέφτηκα το ελαστομερές PU 500 αλλα δεν ξερω αν μπαινει πάνω απο ασφαλτόπανο.
  6. Καλησπέρα σας, η μητέρα μου στο πατρικό έχουν κιόσκι χρόνια στο ρετιρε τους θα ήθελα να μάθω τι ισχύει για να βγάλω αδεια ωστε να είναι νόμιμο. Και ενα ακόμα υποερωτημα επειδη και εγώ εχω μπαλκόνι που θέλω να το καλύψω και δεν θελω μπλεξίματα με τον νόμο τι μπορώ να φτιάξω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.