Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση από όρια σε κάθετες


Recommended Posts

Για Grafeio_Manolis

Θα το κατασκευάσεις με υποχώρηση 0,45 μ (χωρίς ανοίγματα κλπ) και η επιφάνεια αυτή σε μελλοντική ανέγερση του έτερου συνιδιοκτήτη θα μετρήσει στη δόμηση της δικής σου αναλογίας, κάτι το οποίο πρέπει να λάβεις υπ' όψη σου από τώρα. Δηλ. δεν πρέπει να εξαντλήσεις τη συνολική δόμηση που σου αναλογεί.

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω πως πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον θέμα . Όμως απορώ , πώς θα χωρέσει πολυκατοικία σε λωρίδα πλάτους 4,05 μ ;

Link to comment
Share on other sites

Γραφείο Μανώλης. Ενδιαφέρον θέμα όντως δεν μου έχει ξανατύχει αξίζει να διερευνηθεί.

Υπάρχει κάνας νόμος που σου λέει ότι αν το κτίσμα σου κολάει στο ισόγειο θα έπρεπε να άφηνες Δ για το ύψος τον υπερκείμενων απο εκεί και πάνω ορόφων? Οπότε αυτή η απόσταση 0,45 θα μπορούσε να μειωθεί....?

Θεωρητικά ναί θα έπρεπε να άφηνες απόσταση Δ - ο ιδιοκτήτης του άλλου μισού του οικοπέδου θα έπρεπε να ενημερωθεί και εν συνεχεία να έχτιζες αλλά να επέτρεπες στον άλλο ιδιοκτήτη όταν θα κτίσει να μετρήσει αυτά τα μέτρα σαν δόμηση και γιατί και όχι να του τα δώσεις παρά να τα χάσει. Πχ σαν φωταγωγό που δεν θα πληρεί τις ΄συνήθεις διαστάσεις.

Διαφορετικά μήπως θα μπορούσες με ένα σχεδιάγραμμα επεξήγησης του Σδ να εξηγούσες στην πολεοδομία ότι δεν μπορεί να αφήσεις Δ και να μην υποχωρούσες στον Β όροφο?

ή εφόσον δεν έχεις τα 9μ να έχτιζες και να ισχυριζόσουν ότι το άλλο μισό θα το έχτιζε ο άλλος ? ? ? :???:

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Τώρα είδα την απάντηση του Geka, θα μπορούσες να άφηνες αρχιτεκτονικές προεξοχές πλάκες που θα εξαντλούσες εν συνεχεία και φυσικά ανοίγματα, δεν σου απαγορεύει κανείς εφόσον αφήνεις Δ ότι δεν μπορείς να κάνεις ανοίγματα.

 

Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω πως πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον θέμα . Όμως απορώ , πώς θα χωρέσει πολυκατοικία σε λωρίδα πλάτους 4,05 μ ;

 

Σε 3,85 γιατί άσε και 10 και 10 αρμούς διαστολής (πεναόροφη κτίζει) σε 3,85 ? Mad

Θα μπορούσε να κτίσει ένα δωμάτιο μπρός 3,35 (αφαίρεσα και τα τοιχόπαχα) και τίποτα πίσω μιας και ο χώρος θα χρησιμοποιείτο για φωτισμό του κλι/σίου.

Mad mad mad

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.