Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αστείες καταστάσεις σε τοπογραφικές εργασίες.


chrisven

Recommended Posts

με αφορμή το πώς εξελίχθηκε το θέμα http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=72439#post72439 αναφέρω τραγελαφικές καταστάσεις που μου έχουν τύχει κατά την διάρκεια αποτυπώσεων έτσι για να γελάσουμε λίγο. επιπλέον να αναφέρω στην περιοχή μου όταν βλέπουν τοπογράφο να μετράει "σεληνιάζονται".

 

1. σε ορεινό οικισμό που τα ρολόγια έχουν σταματήσει και οι τηλεοράσεις ασπρόμαυρες παππούς όμορου κτίσματος μου πήρε τις πινακίδες και μου έκανε καταγγελία για παρακολούθηση. (σκόπευα με reflectorless τις γωνίες του σπιτιού του)

 

2. εντός σχεδίου πόλεως έπρεπε να μπει εντός της αυλής του όμορου ο στοχοφόρος για να αποτυπώσω και η κυρία αμόλυσε το σκύλο. τρέξιμο να δειτε ο στοχοφόρος. γιουσείν μπολτ (η φάση μου στοίχισε 200 Ε καθώς στην προσπάθειά του να πηδήξει την μάντρα και να φύγει όπως όπως πέταξε το κάτοπτρο)

 

 

3. σε περιοχή ενταγμένη στο κτηματολόγιο έχω αφήσει το βοηθό με τη βάση στημένη σε τριγωνομετρικό εντός κατοικημένης περιοχής και έχω φύγει για το γεωτεμάχιο εκτός.

περνάει παππούς και βλέποντας το gps με τις κεραίες και όλα τα παρελκόμενα ψαρώνει και προσέξτε στιχομυθία:

-τι είσαι εσύ παιδί μου?

-από την εκπομπή του Χαρδαβέλα. μετράμε ένα κομήτη που μπορεί να πέσει στην περιοχή.

-σε πόσο καιρό?

-δεν ξέρω παππού. περίμενε να έρθει ο άλλος. εγώ βοηθός είμαι.

 

μέχρι να φτάσω είχαν μαζευτεί 3-4 και μόλις με βλέπουν με τον rover με ρωτούν:

-πότε θα πέσει ο κομήτης κύριε?

-ποιος κομήτης? τοπογραφικό κάνουμε(δεν ήξερα τι είχε προηγηθεί)

δεν έχω ξανακούσει τόση κατάρα μαζεμένη ποτέ στη ζωή μου

 

 

έχω και άλλα αλλά βαριέμαι να γράφω πολύ.

περιμένω και τα δικά σας.

το καλύτερο κερδίζει bonus ανθιυγεινής εργασίας από το ΤΕΕ. χαχαχαχα....

Link to comment
Share on other sites

ξύλινο πασαλάκι για τη στάση, ο στοχοφόρος πάει να πάρει καφέδες μέχρι νά κατέβω από το τριγωνομετρικό και όταν φτάσαμε σχεδόν ταυτόχρονα βλέπουμε ένα ...άλογο που μπέρδεψε το πασαλάκι για γρασίδι να το μασουλάει..(σ.σ.:στη φωτό το άλογο σε μουλοχτή προσπάθειά του να μασουλήσει και το 2ο πασαλάκι...)

 

εντός πόλης, παππούς - που από αγγαρεία μάλλον- έχει βγάλει το κανίς για πιπί του έρχεται να δει αν βγάζει καλές ...φωτογραφίες το total station. το σκυλάκι αφού μπέρδεψε (εμ τι μόνο το άλογο???) τον τρίποδα για ελαστικό αυτοκινήτου (&^%@##) έκανε 2-3 γύρες με την αλυσίδα το ένα πόδι του τρίποδα και ευτυχώς σώσαμε το όργανο απ' τα χειρότερα...

 

τα βίντεο δε που έχω γράψει με συμπεριφορές διάφορων ζώων απερίγραπτα

post-835-131887221716_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αποτύπωση σε ελληνικό νησί, κάτω από τον ελληνικό ήλιο παρέα με το... Topcon μας. Η κατάσταση τραγική (ζέστη, κατσάβραχα) και το χειροτερο? ΄Κάτω μας στα 300 μ παραλία μοναδική. Κάνουμε διάλειμμα για τσιγάρο και νερό και ο στοχοφόρος που του έχει βγει το λάδι, το γάλα της μάνας του και ότι είχε πιει στη ζωή του κάθεται και αγναντευει τους λουόμενους και πετάει το κορυφαίο: " Γ@%6& την κατάσταση, άλλοι λιάζονται και άλλοι ξεκ...ζονται"

Link to comment
Share on other sites

Δυο ιστοριούλες :

Κάναμε "καρρέ" στα χαράκια της νότιας Κρήτη, 25 χλμ απ την πλησιέστερη άσφαλτο, στοχοφόροι ο Γιώργης και τρία απ τα 4 παιδιά του. Εποχή τρυγονιών. Ο Γιώργης αντί για το κοντάρι είχε την καραμπίνα και πάνω της είχε δέσει με ταινία συσκευασίας το πρίσμα. Έδινε σημάδια σε στάση "παρουσιάστε" και όταν ξετρύπωνε τίποτα έστριβε το όπλο και τούριχνε

:!::!: Πως τη γλυτώσαμε...

 

Στην περίοδο αυτή έγινε και το ανήκουστο:

Εχουμε κανονίσει απ το πρωί να μας φιλέψει στο σπίτι πάνω στο χωριό η κυρά-Γιώργαινα κατιτίς πρόχειρο όταν θα μεσημεριάσει. Πάμε λοιπόν σπίτι όλο το συνεργείο, 3 τοπογράφοι, ο οδηγός του lr (160 κιλά 2,05 μ) και ο Γιώργης με τους στοχοφόρους του, στρωνόμαστε στο τραπέζι και έρχεται το πρόχειρο:

4 λαγοί, 2 στιφάδο και 2 "στο τηγάνι" συν τα παρελκόμενα. Εμείς οι αμάθητοι τοπογράφοι σκουντηχτήκαμε και μόλις έπεσε το σύνθημα αρχίσαμε τη μάσα. Ελα όμως που ο οδηγός μας καθότανε αμέτοχος και παραπονεμένος... πράγμα ασυνήθιστο γιατί μέχρι τότε τον ξέραμε τι ποσότητες καταβρόχθιζε. "Τί έχεις Νίκο;" τον ρωτάει η κυρά. "Δε μου αρέσουν οι λαγοί, μήπως μπορείτε να μου τηγανίσετε δυο αβγά;":!::!: Τσάμπα τα κιλά του...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.