Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμόρφωση (φυσικού) εδάφους


Recommended Posts

Αν διαμορφώσω το φ.ε. από την μία πλευρά του τοιχίου στο +1μ από το φ.ε. και από την άλλη πλευρά στο -1.μ (οπώτε έχω υψομ. διαφορά 2μ. μεταξύ των δύο στάθμων του τελικά διαμορφωμένου εδάφους) έχω πρόβλημα;

Link to comment
Share on other sites

Βασικά υπάρχει ένα λαθάκι στη διατύπωση: δε διαμορφώνεται το φυσικό έδαφος διότι αυτό είναι ήδη...διαμορφωμένο. Τον περιβάλλοντα (τεχνητό) χώρο διαμορφώνουμε.

 

Η απάντηση εξαρτάται. Μιλάμε για εντός ή εκτός? Περιοχή με ειδικούς όρους δόμησης ή άνευ? Τοιχίο ως όριο ιδιοκτησιών ή μέρος της εσωτερικής διαμόρφωσης του οικοπέδου?

Link to comment
Share on other sites

ναι δίκιο έχεις το σωστό είναι διαμορφώνω τον περ. χώρο

Εντός σχεδίου, όχι ειδικοί όροι δόμησης (απλά είναι συναιτερισμός και περνάει ΕΠΑΕ ούτος ή άλλος) γίνεται κάθετη ιδιοκτησία και η διαμόρφωση αυτή γίνεται τόσο στο κοινό όριο όσο και σε κάθε οικόπεδο μέσα διότι υπάρχει αρκετή κλίση φ.ε. περίπου 25% γιατί διαμορφώνεται ο περιβ. χ. σε 2 επίπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Με αυτά τα δεδομένα δε βλέπω κάποιο πρόβλημα (από ΓΟΚ) αλλά η ΕΠΑΕ μπορεί να ''κλωτσήσει''. Αν είναι εύκολο ας προηγηθεί...επίσκεψη με κάποια προσχέδια.

Link to comment
Share on other sites

Όταν κάποια ΕΠΑΕ συνεδριάζει ασχολείται με πρωτοκολλημένους φακέλους. Υποτίθεται πρέπει να είναι εκεί ο ενδιαφερόμενος μηχανικός μπας και του ζητήσουν διευκρινίσεις. Αν όμως κάποιος λείπει ή γενικώς υπάρξει ένα μικρό κενό τότε μπορεί να ζητήσει κάποιος μία μικρή εξυπηρέτηση/διορθωσούλα ''εκτός προγράμματος''. Είναι στη διακριτική ευχέρεια των μελών.

 

Η σύνθεση όμως των ΕΠΑΕ αλλάζει (βέβαια ο/η Πρόεδρος είναι που έχει τον τελικό λόγο) οπότε κάτι που έγινε δεκτό πριν μήνες μπορεί τώρα να απορριφθεί. Και ναι μεν δεν μπορούν να εναντιωθούν στα βασικά του ΓΟΚ (να σου μειώσουν π.χ. δόμηση) αλλά να αναφερθούν σε συνθετικές επιλογές. Και βεβαίως τέτοιες επιλογές δεν αφορούν μόνο την ''εμφάνιση'' του κτηρίου αλλά και τη θέση στο οικόπεδο ή τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

 

Η διαμόρφωση που συζητάμε δημιουργεί τοίχο 2 μέτρων (θεωρητικά μπορείς να φτάσεις τα 3 αν πας με το επιτρεπόμενο 1,50 μπάζωμα/σκάψιμο) και μπορεί να αποφασίσουν κάποιοι σε κάποια ΕΠΑΕ ότι αυτό δεν ενδείκνυται για την περιοχή (σχεδόν σίγουρο π.χ. στις Κυκλάδες) - μπορούν και θα το κάνουν.

 

 

υ.γ. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου με την ΕΠΑΕ Κοζάνης είναι άριστη. Απ' την άλλη ''κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει''. Μου έχουν πει τον πόνο τους για το τί βλέπουν τα ματάκια τους και τους δικαιολογώ απόλυτα (εγώ, δε, θα ήμουν χειρότερος :twisted:). Άσχετα αν θα κάνουν μία παρατήρηση (έστω και ''χαζή'' την οποία θα ξεχάσουν μετά) απλά και μόνο για να δικαιολογήσουν το ρόλο τους.

Link to comment
Share on other sites

πονεμένο θέμα οι ΕΠΑΕ. Έχω τυχει σε επιτροπή που έδινε η πρόεδρος το στυλ και κάναν συνέχεια παρατηρήσεις συνθετικές τις οποίες εγώ θεωρώ απαράδεκτες. Δηλαδή δεν μπορεί η ΕΠΑΕ μπακαλίστικα να σου λέει "γιατί δεν τοποθετήσατε το κτίριο πιο κάτω" και τέτοια. Ή που μου έχουν πει εμένα " δεν μπορούμε να σε αφήσουμε να το κάνεις αυτό γιατί μετά ο κατασκευαστής θα κάνει την τάδε παρανομία "....

 

Από την άλλη ότι και να ακούσεις πρέπει να πηγαίνεις με το μαλακό, γιατί στην ελλάδα είναι και όλοι αγενείς και αν απαντήσει κανείς όπως πρέπει, δεν θα βγάλει άκρη.

 

9 στις 10 πάντως φορές εγω δεν έχω πρόβλημα. Η μέθοδός μου είναι να κάνω ένα εξώφθαλμο και υπερβολικό (συνήθως πέργκολα μπετονένια στα δώματα με κάλυψη παντού), η κουβέντα πάει εκεί και αφού τους πώ "εντάξει θα την μειώσω" κλείνουμε τα θέματα κι έχω περάσει όσα ήθελα πραγματικά :)

Link to comment
Share on other sites

Η μέθοδός μου είναι να κάνω ένα εξώφθαλμο και υπερβολικό (συνήθως πέργκολα μπετονένια στα δώματα με κάλυψη παντού), η κουβέντα πάει εκεί και αφού τους πώ "εντάξει θα την μειώσω" κλείνουμε τα θέματα κι έχω περάσει όσα ήθελα πραγματικά :)

 

Άρα πας τουλάχιστον 2 φορές ΕΠΑΕ. Το θέμα βέβαια είναι να κάνεις τη δουλειά σου!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι για την Κοζάνη; Ύπάρχει κατα ΓΟΚ ελάχιστο πλάτος διαμόρφωσης εδάφους; Εχω ένα οικόπεδο περίεργο και μου βγαίνουν στον δρόμο σε κάτοψη τριγωνικά παρτέρια. Τα οποία παρεπιμπτόντως κάνω για να μην προεξέχει η πλάκα του ισογείου πάνω απο 80 εκ απο το διαμορφωμένο έδαφος με τον καινούριο ηλίθιο νόμο.. Μου λέει ότι πρέπει να έχει ελάχιστη διάσταση 1,5μ. Δεν το βρίσκω πουθενά αυτο!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.