Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακρίβεια plexmark/google earth σε ΕΓΣΑ87


Recommended Posts

Μόλις έκανα "υλοποίηση" συντεταγμένων ΕΓΣΑ από πρόσφατη αποτύπωση στον χάρτη του google earth μέσω του plexmark. Με βάση σταθερά σημεία που φαίνονται στο google, τα "καρφιτσωμένα" σημεία απέχουν από τις αναμενόνενες θέσεις 1-2 μ. Έχει κανείς αντίστοιχες ενδείξεις για την ακρίβεια της μετατροπής?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε,

 

τον έλεγχο της μετατροπής δεν θα τον κάνεις με βάση το τι βλέπεις στο Google Earth και το που θα περίμενες να είναι, γιατί δυστυχώς υπάρχουν αποκλίσεις στις εικόνες οι οποίες παίζουν από <1μ και πάνω από 10μ. Γενικώς όταν χρησιμοποιούμε το Google Earth πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας οτι δεν είναι εργαλείο ακριβείας.

 

Για τις μετατροπές του Plex.Μark!, αν και η ακρίβειά τους έχει δοκιμαστεί σε πλήθος εφαρμογών, θα σου πρότεινα να κάνεις και εσύ το δικό σου έλεγχο, αλλά με συν/νες τριγωνομετρικών που ενδεχομένως να έχεις ή με τα αποτελέσματα π.χ. του CoordGr (με το οποίο έχει διαφορά +/-0.01μ), και να μην βασιστείς στην οπτική σύγκριση της εικόνας με την αποτύπωσή σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα lambroskal

 

Σ'ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Είσαι πραγματικά καθησυχαστικός καθώς ήξερα ότι το google δεν θεωρείται υψηλής ακριβείας αλλά όχι της τάξης των μερικών μέτρων στο ΕΓΣΑ87. Πάντως ακόμα και με αυτή την μικρή ακρίβεια, τα ποιοτικά συμπεράσματα από αυτή την μέθοδο είναι πολύ χρήσιμα.

Link to comment
Share on other sites

Μακριά από εμένα το να είμαι καθησυχαστικός... το αντίθετο θα έλεγα, καθώς πιστεύω πως οι μηχανικοί πρέπει να είναι καχύποπτοι όσον αφορά τα προγράμματα και τα αποτελέσματά τους τα οποία πρέπει να μάθουν να κρίνουν (θα πρότεινα και ιδιαίτερο μάθημα στα πολυτεχνεία).

 

Το πρόβλημα δεν είναι στο ΕΓΣΑ αλλά γενικότερο στην γεωαναφορά των εικόνων του Google Earth (στο WGS84), αλλά και των άλλων προγραμμάτων όπως του Virtual Earth της Microsoft. Αν ψάξεις στο internet θα βρεις πολλές αναφορές σχετικά. Να φανταστείς είναι μερικοί που πιστεύουν πως θα κάνουν και τοπογραφικό μέσα από το Google Earth...

Link to comment
Share on other sites

Στην περιοχή μου οι αποκλίσεις είναι πάνω έως πολύ πάνω από 10 μέτρα...

 

Ανάλογα την περιοχή και την διαθέσιμη αεροφωτογραφία...

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει αυτό που λες.

 

Σε ένα blog που το παρουσίασαν (http://freegeographytools.com/2009/google-earth-coordinates-in-multiple-projections-with-plexmark) προτείνουν για παράλληλη χρήση ένα kmz το οποίο δημιουργεί σταυρόνημα στο κέντρο της οθόνης (αφού το Plex.Mark δίνει τις συν/νες του κέντρου).

 

Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ:

http://www.sonomawings.com/ge/crosshair.kmz

 

Αυτή τη λειτουργία θα την εντάξουμε και στο πρόγραμμα στην επόμενη έκδοση. Αν έχετε να προτείνετε και κάτι άλλο που θα σας ήταν χρήσιμο, θα χαρώ να το ακούσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.