Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με Λέβητα φυσικού αερίου Kiturami world 3000


Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω έναν επιτοίχιο λέβητα φυσικού αερίου kiturami world 3000 στο μπαλκόνι του σπιτιού. Εμφανίσεις εδώ και χρόνια πρόβλημα αλλά κανένας από τους μάστορες δεν μπόρεσε να το λύσει. Ο τελευταίος μάλιστα έριξε ένα σπρέι στην πλακέτα και μας είπε ότι υπολοιτουργεί η πλακέτα και αν δεν δουλέψει αυτό πρέπει να πάρουμε καινούριο λέβητα. 

Ας αναλύσω το πρόβλημα. Ο λέβητας ξεκινάει κανονικά την λειτουργία του και σε κάποια στιγμή σταματάει και εμφανίζει σφάλμα 97. Κάποιες φορές δεν εμφανίζει πρόβλημα αλλά σπάνια. Στο εγχειρίδιο χρήσης λέει ότι το σφάλμα 97 είναι είτε από διαρροή αερίου είτε από αέρα μέσα στο σύστημα. Παρατηρώ ότι αυτό συμβαίνει πιο πολύ στις μεγάλες ή μικρές θερμοκρασίες και λιγότερο όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 20-30 βαθμούς. Βγήκα να δω τον λέβητα και από κοντά και ένοιωσα λίγο μια μυρωδιά αερίου. Ίσως είναι φυσιολογικό. Όταν νοικιάζαμε το διαμέρισμα ο ενοικιαστής μας είχε πει ότι αν άνοιγε το ζεστό νερό για λίγο σταματούσε η βλάβη και δούλευε κανονικά. 

Αυτό που θέλω και ζητάω είναι να καταλάβω τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνω γιατί ο κάθε τεχνικός από τους 3 έλεγε αλλά. Υποτίθεται το έφτιαχνε αλλά το πρόβλημα συνέχιζε να υπάρχει. Αν όντως φταίει η πλακέτα να την φτιάξω ή να προβώ σε αντικατάσταση καυστήρα γιατί η αγορά μιας καινούρια είναι ασύμφορη. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.