Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φίλτρα νερού και ρητίνη αποσκλήρυνσης


Geomicha

Recommended Posts

Καλησπέρα , θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα θέμα που με προβληματίζει.

Αρκετά χρόνια χρησιμοποιώ φίλτρα νερού κεντρικής παροχής, συγκεκριμένα χρησιμοποιώ το κλασσικό φίλτρο νήματος για στερεά υπολείμματα και μετά από αυτό ένα φίλτρο πολυφωσφορικών κρυστάλλων χαλαζία για αποφυγή κατακαθίσεων στις σωληνώσεις.

Πρόσφατα, εγκαταστήσαμε στο μπάνιο μας μια ατμογεννητρία για ένα θάλαμο υδραατμών ώστε να γίνονται κάποιες θεραπείες. Ο εγκαταστάτης, πριν την εισαγωγή του νερού στο μηχάνημα, τοποθέτησε έναν "απιονιστή μικτής κλίνης", στην ουσία είναι μια μπλε φιάλη η οποία έχει μέσα μια ρητίνη αποσκλήρυνσης (ιοντοανταλλαγής). Ο απιονιστής τοποθετήθηκε ώστε να προστατέψει το μηχάνημα από επικαθίσεις αλάτων λόγω ατμοποίησης.

Η ερώτηση μου, έγκειται στο εαν το φίλτρο των πολυφωσφορικών αλάτων στην κεντρική παροχή, δουλεύει ανταγωνιστικά ή ακόμα και επιβαρυντικά στον συγκεκριμένο απιονιστή. Γνωρίζω ότι η αρχή λειτουργίας του καθενός είναι διαφορετική όμως δεν γνωρίζω εαν υπάρχει συμβατότητα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις όποιες παρατηρήσεις σας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.