Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατηγορίες κληροτεμαχιών (Α', Β' κλπ). Τι σημαίνουν?


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να ρωτήσω όποιον γνωρίζει να μου πει τι ακριβώς σημαίνει η κατηγορία των κληροτεμαχίων. Για παράδειγμα ένα κληροτεμάχιο Α' κατηγορίας σε τί διαφέρει από ενα Β' ή Γ΄ κατηγορίας?

Έχει να κάνει με την αρτιότητα ή με την αποδοτικότητα της καλλιέργειας ή είναι κάτι άλλο?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Έχει να κάνει με το δεύτερο που αναφέρεις. τα κληροτεμάχια Α' κατηγορίας είναι τα καλύτερα από άποψη απόδοσης καλλιέργειας, καλύτερη θέση (χωρίς μεγάλες κλίσεις κλπ) και φυσικά αξίζουν περισσότερο από τα άλλα. Σήμερα όμως με την εντατικοποίηση της γεωργίας και με την υποβάθμιση των εδαφών από λιπάσματα κλπ, τείνει να εξαφανιστεί η διαφορά των κατηγοριών που ήταν κάποτε.

Link to comment
Share on other sites

Ειστε σιγουροι;Γιατι σε αναδασμο της περιοχης μου ετους 1991 (προσφατο σχετικα) η Τοπογραφικη Υπηρεσια κατηγοριοποιησε με Α, Β, Γ τα γεωτεμαχια οσο αφορα την προελευση τους.Α=απο κληρο,Β=ιδιοκτησια αλλα δεν θυμαμαι για το Γ.

Link to comment
Share on other sites

GiorgosKal : είμαι σίγουρος συνάδελφε, έχει να κάνει με την ποιότητα του χώματος που επηρεάζει και την καλλιέργεια του φυτού-δέντρου. σε μερικούς αναδασμούς και διανομές υπάρχουν (έχω δει) έως και 5 κατηγορίες με την 5η να σημαίνει ότι είναι σχεδόν άγονη (δύσκολη καλλιέργεια). προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και τα έχω ακούσει αυτά από πολύ μικρός χωρίς να ξέρω ότι θα τα βρω μπροστά μου, λόγω επαγγέλματος αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.