Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νεότερο μνημείο θέλει έγκριση από ΕΠΑΕ;


Recommended Posts

ενα κτιριο εντος παραδοσιακου οικισμου εχει κριθει νεοτερο μνημειο απο το Υπουργειο Πολιτισμου.

χρειαζεται να κανω καποιες επεμβασεις. εχω κανει την μελετη που μου την ενεκρινε το υπουργειο πολιτισμου (νεοτερων μνημειων). πρεπει να περασω κι απο ΕΠΑΕ;

Link to comment
Share on other sites

Για δώσε καμια πληροφορία παραπάνω.. Δηλ. κηρυγμένο απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ ή από το Υπ.Πο. ; Σε γενικές γραμμές, αν η μελέτη έχει πάρει έγκριση από την αρμόδια Εφορία ή Διεύθυνση, σημαίνει ότι έχει λάβει την θετική γνωμοδότηση είτε από Κ.Σ.Ν.Μ. είτε από το Τοπικό Συμβούλιο (αναλόγα με το τι θα κρίνει δηλαδή η αρμόδια υπηρεσία και σε ποιο εκ των δύο θα το παραπέμψει). Πάλι σε γενικές γραμμές, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (νομίζω στον Ν.3028/2002 βρίσκεται αυτό) η γνωμοδότηση των δύο συμβουλίων - αναλόγως περίπτωσης πάντα - προέχει της ΕΠΑΕ (αυτό ισχύει 1000%). Τώρα, μία άλλη περίπτωση ειναι να είναι κηρυγμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και στην περίπτωση αυτή, χρειάζεται γνωμοδότηση από το αντίστοιχο Συμβούλιο.

Link to comment
Share on other sites

ο 3028/2002 δεν αναφερει κατι για ΕΠΑΕ ή για αλλες γνωμοδοτήσεις...

 

στο αρθρο 40 λεει οτι

 

"οι εργασιες διενεργουνται συμφωνα με μελετη, η οποια εγκρινεται απο την Υπηρεσία ύστερα απο γνωμη του Συμβουλίου"

 

αυτο που με προβληματιζει εμενα ειναι η ΕΠΑΕ.

Αφου εχει γνωμοδοτησει η αρμοδια υπηρεσια (που το εχει χαρακτηρισει κιολας) ειναι δυνατον να προέχει η γνωμοδοτηση της ΕΠΑΕ??

 

εστω οτι ειχε περασει απο ΕΠΑΕ και πηγαινε για εγκριση απο την αρμοδια Εφορια και η Εφορια δεν το δεχοταν ή το ανάποδο..... Τίνος η γνωμη ηταν πιο βαρύνουσα?

Link to comment
Share on other sites

Θα περάσει υποχρεωτικά από ΕΠΑΕ αλλά θα η επιτροπή στο περάσει μιας και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Να πας με το χαρτί από την εφορία.

Link to comment
Share on other sites

Με το χαρτι της εγκρισης και μια σειρα απο τα εγκεκριμενα σχεδια του ΥΠΠΟ (φανταζομαι εχετε) μεσα στον φακελο και δεν θα εχετε προβλημα. Περασατε απο ΚΑΣ?

Link to comment
Share on other sites

Βασικά πριν ποστάρω πήρα τηλ. τον πατέρα μου που είναι προϊστάμενος σε Εφορία Νεωτέρων Μνημείων (δεν θα αναφέρω που, γι' αυτό και στο πρώτο πόστ σου έγραψα "1000%"). Τώρα, αν θες να ακούσεις για ΕΠΑΕ-ΕΚΑΕ και ό,τι άλλο θες, κάντο. Εδώ σου μιλάνε για ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο !!!!!!), βαράνε "πιστολιές" δηλαδή δεξιά και αριστέρα. Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου Σου Νου Μου ή του Τοπικού ΠΡΟΕΧΕΙ της ΕΠΑΕ. Τέλος.

 

 

οχι ΚΑΣ απο περιφ/κο Συμβούλιο πέρασε

να το περασουμε κι απο ΚΑΣ? θυμιζω ειναι νεοτερο μνημειο.

 

Τοπικό λέγεται, όχι περιφερειακό. Η μόνη περίπτωση που μπορεί Νεώτερο να περάσει από ΚΑΣ (απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω), είναι η άρση της κήρυξης που και πάλι γνωμοδοτούν αμφότερα τα συμβούλια. Αυτό που μπορεί να συμβαίνει είναι ο οικισμός να έχει περάσει στην αρμοδιότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ, το κτίριο να είναι κηρυγμένο από Υπ.Πο. αλλά και πάλι, ΑΝ περάσει από ΕΠΑΕ (που απ' ότι έμαθα από ΔΑΝΣΜ, δεν πρέπει, αν ανήκει στο Υπ.Πο. ο οικισμός), είναι εντελώς τυπικό αφού έχεις τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητε directionless θα σε παρακαλεσω να εχεις λιγο περισσοτερο σεβασμο οταν απευθυνεσαι σε αγνωστους.

 

πρωτον εγω δεν ειπα οτι ΠΡΕΠΕΙ να περασει ΚΑΣ, οπως εξηγησα και στον συναδελφο με pm, επειδη με ρωτησε, εμενα σε παρομοιο θεμα για κτιριο του 1900 με περασαν ΚΑΣ (και ΕΠΑΕ). Επειδη δεν ξερω ποσο νεωτερο ειναι το "μνημειο" του, ρωτησα απο περιεργεια αν τον περασαν ΚΑΣ. Δυστυχως ο γραπτος λογος δεν επιτρεπει να γινεται αντιληπτη η εμφαση σε μια ερωτηση. Εν πασει περιπτωση θα επρεπε πριν αναφερθεις σε πιστολιες και λοιπα ανοητα ή να δωσεις το benefit of the doubt, ή να με ρωτησεις τι εννοω. Πριν με προσβαλλεις. Yes?

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν σε προσέβαλα ή όχι, αλλά αυτά που λες είναι φοβερές ανακρίβειες. Τώρα μίλησα με άνθρωπο από την κεντρική Διεύθυνση και μετέφερα ότι ακριβώς μου είπε. Όσο για τον σεβασμό, αυτό είναι κάτι υποκειμενικό κατά τη γνώμη μου και εφόσον δεν προσέφυγα σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς (είσαι 'έτσι', είσαι 'αλλιώς' κλπ), δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητήσω συγγνώμη για κάτι. Στο θέμα μας τώρα : βρέθηκαν αρχαία στο οικόπεδο ; Υπήρχε περίπτωση να βρίσκονται αρχαία εκεί ; Ήταν εντός ζώνης προστασίας αρχαιολογικού χώρου ; Μην συγχέουμε την μία περίπτωση με την άλλη, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα, αν θες να ακούσεις για ΕΠΑΕ-ΕΚΑΕ και ό,τι άλλο θες, κάντο. Εδώ σου μιλάνε για ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο !!!!!!), βαράνε "πιστολιές" δηλαδή δεξιά και αριστέρα. Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Κου Σου Νου Μου ή του Τοπικού ΠΡΟΕΧΕΙ της ΕΠΑΕ. Τέλος.

 

αυτο ρωταω φιλε μου...

 

απαιτείται ή οχι η εγκριση απο ΕΠΑΕ.

 

Ρs

ζηταω συγνωμη που εγινα αφορμη για λεκτικη παρεξηγηση....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.