Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ


Recommended Posts

Aγαπητοί συνάδελφοι,

στην περιοχή μου λόγω έλλειψης δικτύων ύδρευσης το πρόβλημα της υδροδότησης αντιμετωπίζεται από τον καθένα ιδιωτικά (κατασκευάζοντας υδατοδεξαμενές που γεμίζουν με το βρόχινο νερό το χειμώνα αλλά και με υδροφόρες τους υπόλοιπους μήνες). Έτσι σε κάθε νέα κατοικία είναι απαραίτητο να κατασκευάζεται μία υπόγεια  δεξαμενή νερού (ώστε να μην προσμετράται σε δόμηση και κάλυψη) η οποία συνήθως τοποθετείται κάτω από ένα τμήμα της κατά κανόνα μπαζωμένης αυλής έμπροσθεν της κατοικίας καθώς σχεδόν όλα τα οικόπεδα εδώ εμφανίζουν μικρή έως μεγάλη κλίση. Μάλιστα επειδή το μέρος είναι τουριστικό και κατασκευάζονται τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες στον ίδιο αύλειο χώρο τοποθετείται και η πισίνα. 

Ο υπάλληλος της πολεοδομίας που ελέγχει μια τέτοια άδεια (εκτός σχεδίου) επιμένει ότι πρέπει περιμετρικά (από όλες τις πλευρές) η υδατοδεξαμενή να περιβάλλεται από έδαφος. Εγώ πάλι θεωρώ ότι εφόσον η οροφή της δεν υπερβαίνει το 1,50μ. από την φυσική στάθμη του εδάφους μπορώ να μην την μπαζώσω περιμετρικά παρά μόνο στις πλευρές που απαιτείται για τις ανάγκες χρηστικότητας της κατοικίας. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι οι υδατοδεξαμενές κατά ΓΟΚ θεωρούνταν υπόγειες όταν υπερείχαν έως 1,00 μ. από το έδαφος.

Στέλνω συνημμένο σχέδιο τομής της κατοικίας.

Τι λέτε;

TOMH KATOIKIAS.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.