Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διευκρίνιση για αλλαγή κουφωμάτων από συρόμενα σε νέα ανοιγόμενα


Lamkar

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα παρακαλώ τη βοήθειά σας, εμπειρία σας, γνώση σας στο παρακάτω:

Στο διαμέρισμά μου, σε περιοχή της Αθήνας, κατασκευής 2000 υπάρχουν συρόμενα χωνευτά κουφώματα, τα οποία έχουν πολύ κακή στεγάνωση (περνάει κρύο, αέρας, μέχρι και οι μυρωδιές από τα τζάκια τώρα το χειμώνα). Αλλάχθηκαν τα βουρτσάκια, βάλαμε ταινίες αεροστόπ αλλά δεν υπάρχει ιδιαίτερη βελτίωση. Ιδανική λύση, με βάση συζητήσεις που έχουν γίνει με αλουμινάδες, είναι να τοποθετηθούν ανοιγόμενα παράθυρα και να παραμείνει το συρόμενο παντζούρι μιας και τα ανασηκούμενα συρόμενα, που θα ήταν μια λύση, δεν προσφέρουν απόλυτη στεγανότητα και απ' ότι έχω δει είναι και ακριβά. 

Το θέμα όμως είναι ότι στην πολυκατοικία (8-όροφο κτίσμα) το καταστατικό να αναφέρει ότι απαγορεύεται αποιαδήποτε μεταβολή στης εξωτερικής εμφάνισης της πολυκατοικίας ή των κοινόκτητων και κοινόχρηστων χώρων. Δεδομένου ότι τα παντζούρια θα παραμείνουν τα ίδια πιστεύεται ότι θα υπάρχει πρόβλημα αν θα βάλω ανοιγόμενα 2-φυλλά παράθυρα; Γνωρίζεται από την εμπειρία σας αν υπάρχει κάποιος νόμος ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να καταστίσει "νόμιμη" αυτή την αλλαγή;

Σας ευχαριστώ,

Λαμπρινή 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.