teofit Δημοσιεύτηκε March 29, 2022 at 07:52 μμ Δημοσιεύτηκε March 29, 2022 at 07:52 μμ Καλησπέρα στο φορουμ, Έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος ως μηχανικός ΤΕ. Εχω όμως εγγραφεί στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών όπως μου ζήτησε ο λογιστής για να γίνει έναρξη + εγγραφή στο ΓΕΜΗ εφόσον πλέον και οι ατομικές επιχειρήσεις είναι υποχρεωτικό να εγγράφονται. Θέλω τώρα να βγάλω σφραγίδα. Θα πρέπει να εγγραφώ και στο ΕΕΤΕΜ ώστε να πάρω αριθμό μητρώου ή δε χρειάζεται εφόσον είμαι εγγεγραμμένος στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών; Επειδή δε γνωρίζω και πολλά ο λογιστής μου ανέφερε ότι η εγγραφή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο είναι υπορεωτική γιατί ταυτόχρονα το ΕΕΑ κάνει και την εγγραφή στο ΓΕΜΗ. Μήπως γνωρίζει κάποιος από εσάς αν ανακτευόμαστε εμείς οι μηχανικοί με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο; Είναι υποχρεωτικό να εγγραφούν οι νέοι μηχανικοί για να γίνει η έναρξη; Ευχαριστώ
Προφέσορας Δημοσιεύτηκε April 2, 2022 at 01:07 μμ Δημοσιεύτηκε April 2, 2022 at 01:07 μμ @teofit Ως τι εγγράφηκες στο επαγγελματικό επιμελητήριο; Η αιτιολόγηση του λογιστή σου για την υποχρεωτικότητα εγγραφής δεν ευσταθεί.
teofit Δημοσιεύτηκε April 3, 2022 at 04:49 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 3, 2022 at 04:49 μμ Έγινε εγγραφή στο ΕΕΑ για την έκδοση ΓΕΜΗ(μιας και είναι υποχρεωτικό πλέον για τις ατομικές) και ακολούθως να έχω πρόσβαση στο e-επιμελητηριο για να εκδώσω πιστοποιητικό ΓΕΜΗ και από την άλλη εκεί μου ανέφερε ο λογιστής μου ότι ανήκει ο ΚΑΔ μου (υπηρεσίες μηχανικού).
Προφέσορας Δημοσιεύτηκε April 4, 2022 at 11:39 πμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2022 at 11:39 πμ Διευκρινίσεις περί μη υποχρέωσης εγγραφής στο ΓΕΜΗ Μηχανικών που δεν ασκούν εμπορική δραστηριότητα
teofit Δημοσιεύτηκε April 5, 2022 at 05:33 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε April 5, 2022 at 05:33 πμ (edited) Σε ευχαριστώ πολύ. Edited April 5, 2022 at 05:33 πμ by teofit
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα