Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση αγωγών ΣΡ 1500Vdc, EΡ ΧΤ 600Vac, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & γυμνού χαλκού ΓΕΙΩΣΗΣ εντός κοινής εσχάρας


saloniker

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

παρακαλώ για την άποψή σας.

Αγωγοί ΕP, ΣΡ, τηλεμετρίας & γείωση γυμνού χαλκού οδεύουν εντός κοινής μεταλλικής διάτρητης εσχάρας προς το εσωτερικό φ/β μετατροπέα ισχύος ΣΡ/ΕΡ. 

Οι αγωγοί ΣΡ είναι για 1500Vdc (solar cable), οι αγωγοί AC μονόκλωνοι για λειτουργία σε ΧΤ 600Vac και το καλώδιο επικοινωνίας τύπου LIYCY.

Από την διεθνή πρακτική και IEC θυμάμαι ότι προβλέπεται ότι σε περίπτωση όδευσης εντός κοινής διάταξης, θα πρέπει όλοι οι αγωγοί διαφορετικού επιπέδου τάσης να είναι μονωμένοι με μόνωση κατάλληλη για το μέγιστο επίπεδο τάσης (π.χ. εδώ για 1500V). Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει διαμερισματοποίηση/διαχωρισμός εντός της κοινής διάταξης στήριξης ή όδευση των αγωγών διαφορετικού επιπέδου τάσης επί διακριτών κατασκευών. Τέλος αναφορικά με τον γυμνό χαλκό γείωσης επίσης θα πρέπει απομακρυνθεί από την εσχάρα και να τοποθετηθεί ξεχωριστά από τα ισχύος. 

Επιβεβαιώνετε;

   

 

image.jpeg

Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, saloniker said:

Επιβεβαιώνετε;

Ναι....., εκτός από την γείωση που λόγω ότι είναι μεταλλική η σχάρα, θα πρέπει να είναι ισοδυναμικά συνδεδεμένη στην γείωση....

Επίσης οι διατομές των AC/γείωσης φαίνονται "μικρές"... τι ισχύ έχει ο ινβέρτερ?

Link to comment
Share on other sites

AC έξοδος στα 600V οπότε τα 70mm2 των L1,L2,L3 oπότε οκ είναι από θερμική αντοχή. Από πτώση τάσης είναι ~15μ. από τον ΓΠΧΤ οπότε και εδώ οκ. Η γείωση ήταν 35mm2 αλλά λόγω γενικότερων ζητημάτων δυσλειτουργίας αντικαταστάθηκε σήμερα και αυτή σε 70mm2. Οι τιμές της γείωσης είναι κάτω από 1Ω.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.