Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παράνομη διάνοιξη δρόμου από αγνώστους (δήμο;) και παράνομη διχοτόμηση αγροτεμαχίου κάτω των 2 στρεμμάτων.


Recommended Posts

  Καλημέρα σε όλους.

Πρόκειται να μου μεταβιβαστεί ένα περιουσιακό με γονική παροχή το οποίο έχει μία σειρά από προβλήματα από παρεμβάσεις τρίτων.

Πρόκειται για αγρό εκτός σχεδίου , λίγο μετά των ορίων παλαιού οικισμού το οποίο είναι γύρω στα 1.7 στρέμματα

Κάποια στιγμή , μεταξύ 1986 και 1989 , έγινε από τους τοπικούς φορείς διαπλάτυνση δρόμου όπου όταν έφτασε στο εν λόγο περιουσιακό , αντί να συνεχίζει η διαπλάτυνση πάνω στο υφιστάμενο παλαιό μονοπάτι , θεώρησαν καλύτερο να κόψουν στην μέση το περιουσιακό αυθαίρετα , χωρίς άδεια από τους κατόχους συγγενείς μου , και χωρίς να δοθεί ποτέ αποζημίωση. Μάλιστα καθησύχασαν τους ιδιοκτήτες ότι τώρα έχει μπει στο σχέδιο .

Ενώ το συμβόλαιο του 1920 το περιγράφει σαν ενιαίο και οι αεροφωτογραφίες του 1982 επίσης το δείχνουν ενιαίο ,όταν το 1990 έρχεται η ώρα της γονικής παροχής , ο (βοηθός) τοπογράφου της περιοχής φτιάχνει ένα σκαρίφημα στο οποίο αναφέρει ότι ο δρόμος είναι παλαιός και προϋφιστάμενος  του 1985 , ψευδώς , δεν το υπογράφει , δεν του δίνει αριθμό παρά μόνο σφραγίδα με το όνομά του και το βαφτίζει εντός σχεδίου προσθέτοντας και το φεκ στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι το περιουσιακό βρίσκεται εκτός ορίων οικισμού.

 Ο συμβολαιογράφος , αν και δεν προσαρτά το σκαρίφημα το οποίο ίσως είναι και σκοπίμως ελλιπές  , το συμβουλεύεται συντάσσοντας ένα συμβόλαιο που έχει τις εξής παρανομίες , όπως έμαθα στην πορεία.

α) Περιγράφει ένα διχοτομημένο αγρό , ενώ απαγορεύεται η κατάτμηση σε εκτός σχεδίου αγρούς , τέτοιας έκτασης (1.7 στρέμματα.)
β) Περιγράφει έναν κοινοτικό δρόμο , υπάρχει και το παλαιό μονοπάτι (2.5μ φάρδους) ο οποίος δρόμος διανοίχτηκε παράνομα όπως τελικά μου ανέφεραν στην ίδια την πολεοδομία , άρα στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για ιδιωτικό δρόμο , όπου και πάλι πληροφορήθηκα ότι ούτε ένας ιδιώτης έχει δικαίωμα να πράξει τέτοια κατάτμηση.
γ) Περιγράφει ένα περιουσιακό εντός σχεδίου ενώ ξεκάθαρα το περιουσιακό βρίσκεται εκτός ορίων.

Το ερώτημα είναι το εξής:

To περιουσιακό αυτό έχει μία ελπίδα , αν ήταν ενιαίο  να βγάλει μέχρι το τέλος του χρόνου άδεια δόμησης  κατά παρέκκλιση 

Οπότε , θα ήθελα αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος , να μάθω πως θα γίνει διόρθωση συμβολαίου βάση των σωστών πολεοδομικών διατάξεων , πως θα χαρακτηριστεί ο δρόμος  , ως μεταγενέστερης κατασκευής και ως εκ τούτου μη κοινόχρηστος.

 Να αναφέρω ότι δεν τίθεται θέμα δουλείας γιατί όλα τα εκατέρωθεν περιουσιακά εξυπηρετούνται και από νόμιμους παλαιούς εφαπτόμενους δρόμους.
 
Κάθε συμβουλή ακόμα και σύσταση είναι ευπρόσδεκτη γιατί ήδη σε ερωτήματα που έχω κάνει σε δικηγόρο και μηχανικό διαπίστωσα ότι υπάρχει άγνοια καθώς πιστεύουν ότι ένας κοινοτάρχης θα μπορούσε να χαράξει νόμιμους δρόμους ενώ οι αποφάσεις του ΣΤΕ είναι ξεκάθαρες. 



 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.