ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ12 Δημοσιεύτηκε November 25, 2022 at 01:42 μμ Δημοσιεύτηκε November 25, 2022 at 01:42 μμ Γεια σας! Θα ήθελα, σας παρακαλώ τις απόψεις σας επί των παρακάτω ερωτημάτων τα οποία αφορούν πολεοδομικό θέμα: ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ: Σε οικισμό προ του 1923,υφίσταται η ιδιοκτησία μου, η οποία ρυμοτομείται με το σύστημα της απαλλοτρίωσης (ΝΔ.27/ 1923). Από τα 281,56 τμ ρυμοτομούνται τα 117 τμ. (Fοτο.1) Η πράξη εφαρμογής πρόκειται να κυρωθεί σύντομα από την περιφέρεια. EΡΩΤΗΜΑ 1:Θα κληθούμε να υποβάλλουμε ενστάσεις προς την περιφέρεια; Πώς θα ειδοποιηθούμε; ΕΡΩΤΗΜΑ 2: Στην πράξη αναλογισμού, όλο το ρυμοτομούμενο θεωρείται αυτό αποζημίωση.Δεδομένου ότι ρυμοτομείται το 40% περίπου της ιδιοκτησίας,μπορώ να το χρησιμοποιήσω αυτό σαν μαχητό επιχείρημα και να προσφύγω δικαστικά;Επίσης είμαι σε διαδικασία μέτρησης υψομετρικής διαφοράς μεταξύ υπό κατασκευή δρόμου και οικίας,διότι οπτικά η ισόγειος οικία γίνεται υπόγεια - ημιυπόγεια ( θα δούμε τι θα βγάλει ο τοπογράφος). Σε ποια φάση πρέπει να προσφύγω ; Αμέσως μετά την κύρωση της πράξης;Τι άλλο μπορώ να χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα; ΕΡΩΤΗΜΑ 3: Καλούμαι να αποζημιώσω για 4τμ παρόδιο ιδιοκτήτη.Πως υπολογίζονται τα 4 τμ; Μπορώ να ζητήσω από την πολεοδομία να μου υποδείξει τα 4τμ επί του τοπογραφικού και να μου περιγράψει την ωφέλεια που έχω; Σε ποια υπηρεσία θα απευθυνθώ, ώστε να ελέγξει αν ωφελούμε από τα 4 τμ ; Πότε πρέπει να το πράξω; Αμέσως μετά την κύρωση της πράξης; EΡΩTHMA 4:Σε συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης σε κοινή χρήση με ενοχική αξίωση για αποζημίωση (συν ταχθείσα το 1999) , δεν υφίσταται απόφαση δημοτικού συμβουλίου για αποδοχή της παραχώρησης.Σηματοδοτεί κάτι αυτό; Σας ευχαριστώ.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα