Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεισμός Αταλάντης: Βυθίστηκε μέρος της παραλίας στην περιοχή Μύλος των Γιάλτρων


GTnews

Recommended Posts

Ο σεισμός με επίκεντρο την Αταλάντη, μοιάζει να δημιούργησε υποχώρηση της παραλίας στην «μύτη» που σχηματιζόταν μπροστά στο Μύλο των Γιάλτρων. Αποτέλεσμα είναι η παραλία στο σημείο να έχει αλλάξει όψη και μάλιστα φαίνεται να συνεχίζεται το φαινόμενο. 

1.thumb.jpg.bfb342ca8dcd82908d495a1e76177780.jpg

Το ρήγμα από το οποίο προήλθε ο σεισμός είναι, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ένα νέο ρήγμα που βρίσκεται σε μια περιοχή με χαμηλή σεισμικότητα που δεν είχε καταγραφεί κάποιος σεισμός από το 1900 μέχρι και χθες. «Ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ δεν προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Αταλάντης και δεν έχει άμεση σχέση με αυτό. Η περιοχή έχει μια ήπια έως χαμηλή σεισμικότητα και ο σεισμός που έγινε είχε ένα μηχανισμό γένεσης εντελώς διαφορετικό από του ρήγματος της Αταλάντης», ανέφερε στο protothema.gr ο σεισμολόγος κ. Βασίλης Καραστάθης, αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. (https://www.protothema.gr/greece/article/1379980/seismos-stin-ataladi-me-poio-rigma-sundeetai-kai-giati-to-parelthon-tis-periohis-tromazei-tous-eidikous/)

Η παραλία του Μύλου δεν υπάρχει πλέον ίδια μετά το σεισμό. Άνοιξε πιθανόν ρήγμα που κατάπιε το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας. Ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανακοίνωσή του λέει: " Με τα το σημερινό σεισμό η παραλία στο Μύλο των Γιάλτρων υπέστη καθίζηση. Συντονισμένα με τον λιμενάρχη Λ.Αιδηψού και μετά από επικοινωνία μας με το ΙΓΜΕ ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ρήγματος και την πιθανή υποθαλάσσια κατολίσθηση των αποθέσεων άμμου. Οι υπηρεσίες θα κάνουν αυτοψία τις επόμενες ημέρες."

Από ρεπορτάζ και φωτογραφίες του Φώτη Παρακατσελάκη 

 

1.jpg


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.