Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρέθυμνο: Επαναξιολόγηση των παγκόσμιων γεωπάρκων της UNESCO στον Ψηλορείτη και τη Σητεία


GTnews

Recommended Posts

Στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των παγκόσμιων γεωπάρκων της UNESCO στον Ψηλορείτη και τη Σητεία, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με τους αξιολογητές, στην Περιφέρεια Κρήτης, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πρόκειται για δύο αξιολογητές της UNESCO, τη Δρ Sarah Gatley, από την Γεωλογική Υπηρεσία της Ιρλανδίας και τον Δρ Sigurdur Srigursveinsson, από το Κέντρο Παρακολούθησης Ηφαιστειότητας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ισλανδίας. Στο πλαίσιο της αποστολής τους επισκέφθηκαν τον περιφερειάρχη Κρήτης μαζί με τα στελέχη του γεωπάρκου Ψηλορείτη -απ’ όπου ξεκινά η αξιολόγηση- με σκοπό να τον ενημερώσουν από κοινού για την αποστολή αλλά και να ενημερωθούν για τη συνεργασία που έχει η περιφέρεια με το γεωπάρκο, το έργο Περιοχές UNESCO Κρήτης και άλλες συνέργειες που αναπτύσσουν μεταξύ τους.

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι ένας από τους εταίρους στο Δίκτυο Ιδαίων, που εδώ και μερικά χρόνια διαχειρίζεται το γεωπάρκο του Ψηλορείτη. Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την εξαιρετική σημασία που έχουν τα γεωπάρκα της UNESCO στην Κρήτη, τόσο της Σητείας όσο και του Ψηλορείτη, την σημασία που δίνει η Περιφέρεια Κρήτης στον θεσμό και την ενεργή στήριξη που προφέρει πάντα, σε συνεργασία με τους δήμους, τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.