Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης υπογείου σε κατοικία μετά την 28.07.2011 (ερώτηση ιδιώτη)


ΤΕΟ8111

Recommended Posts

Να κάνω μια μικρή παρατήρηση/συμπλήρωση (άρθρο 94 του Ν. 4495/17):

Tο πρόστιμο ανέγερσης είναι ίσο με την αξία του αυθαιρέτου (Αα) επί το συντελεστή περιβαλλοντικής επιβάρυνσης (Σπ). Η αξία του αυθαιρέτου υπολογίζεται ως το γινόμενο της επιφάνειάς του, πολλαπλασιαζόμενης επί την τιμή ζώνης (Τ.Ζ.) της περιοχής του ακινήτου, όπως αυτή ισχύει κατά την ημερομηνία διαπίστωσης της παράβασης, σύμφωνα με το σύστημα αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών ή όπου δεν υπάρχει σύστημα αντικειμενικών αξιών στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του παρόντος (ν. 4495/17).
Το πρόστιμο διατήρησης είναι ίσο με το πενήντα τοις εκατό (50%) του προστίμου ανέγερσης και καταβάλλεται από το χρόνο σύνταξης της έκθεσης αυτοψίας του αυθαιρέτου και για κάθε συνεχόμενο χρόνο, μέχρι την κατεδάφιση ή την νομιμοποίησή του.

 

Άρα μιλάμε για συντελεστή 100% και όχι 5% ... Το 5% θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε για κάποιον που έκανε αυθαίρετο υπόγειο με χρήση βοηθητική (ΟΧΙ κύρια χρήση) και πάλι η συζήτηση θα ήταν μεγάλη πριν σιγουρευτούμε!!! ... Το άρθρο 81 αφορά πολεοδομικές παραβάσεις, όχι αυθαιρεσίες γενικά, όπως είναι η μετατροπή υπέρβαση δόμησης που προκύπτει από τη μετατροπή βοηθητικών χώρων υπογείου σε χώρους κύριας χρήσης.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 81 παρ1. δόμησης).
γ) Στην έννοια της αυθαίρετης κατασκευής/αλλαγής χρήσης περιλαμβάνονται και οι πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3 του παρόντος νόμου.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.