Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια Ρυμουλκούμενης Καντίνας και Πινακίδες κυκλοφορίας - Η Διαδικασία


TheoX

Recommended Posts

Καλησπέρα επειδή είδα ότι την διαδικασία δεν την περιγράφει κανείς σας γράφω τι γίνεται καθώς έβγαλα πινακίδες ΤΑ πρόσφατα.  Καταρχήν πλέον ιδιοκατασκευές δεν περνάνε, περνάνε όσες έχουν κατασκευή μέχρι τον 6/2022.

Από κει και πέρα χρειάζεστε μηχανολόγο μηχανικό που θα κάνει την μελέτη και θα πιστοποιήσει το όχημα και ο οποίος θα παει στο συγκοινωνιών για να πάρει έγκριση. Όταν παρει έγκριση σου χτυπάνε αριθμό πλαισίου (αν δεν εχει )και ένα ταμπελάκι που γράφει: Αριθμό πλαισίου Μεικτό βάρος, έτος κατασκευής κτλ.
Η καντίνα επίσης θα πρέπει να έχει φώτα. Για να μην μπλέκετε με τρύπες βίδες κτλ υπάρχουν φώτα έτοιμα γύρω στα 30 ευρώ με led με μαγνήτη τα οποία τα βάζετε πάνω όταν την μετακινείτε και παίρνουν ρεύμα από την πρίζα του κοτσαδόρου.

Γενικά αν η καντίνα εχει τα απαραίτητα έγγραφα είναι πολύ εύκολη η διαδικασια. 

Μεσα στην άδεια κυκλοφορίας πρεπει να αναγράφεται το όχημα που θα ρυμουλκεί την καντίνα. Για παράδειγμα στην δικιά μου περίπτωση γραφει την πινακίδα του αυτοκίνητου μου και πρεπει και το όχημα και η καντίνα να ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο. Αν δεν ανήκει πχ είναι γραμμένο στο όνομα συγγενικού προσώπου πρώτου βαθμού μέχρι εκεί γίνεται μου είπαν, χρειάζεται ένα ανέγκλητο πληρεξούσιο (για να μην λήγει σαν την εξουσιοδότηση στο τρίμηνο) που να λεει ότι ο Α παραχωρεί στον Β το όχημα Γ ώστε το όχημα Γ να ρυμουλκεί την καντίνα που ανήκει στον Β.
Συνήθως λόγο μεγέθους και βάρους οι καντίνες ανήκουν στην Κατηγορία 02 .


 

Edited by TheoX
  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.