Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Μακρινίτσα των ρεκόρ : Πανευρωπαϊκό ρεκόρ μηνιαίου ύψους βροχόπτωσης κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel


GTnews

Recommended Posts

Μετά από αρκετές ημέρες, έχει αποκατασταθεί πλέον η μετάδοση των μετρήσεων σχεδόν όλων των μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ στη Θεσσαλία, δίνοντας μας τη δυνατότητα να έχουμε μια πληρέστερη αποτύπωση της κακοκαιρίας DANIEL (04-08/09/2023).

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο μετεωρολογικό σταθμό της Μακρινίτσας Πηλίου, ο οποίος μέχρι τις 20/09/2023 έχει καταγράψει αθροιστικό ύψος βροχόπτωσης 1235 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ασκύφου Χανίων από το Φεβρουάριο του 2019, όταν είχε καταγράψει μηνιαίο ύψος βροχόπτωσης 1225 χιλιοστά.

Επιπροσθέτως, στην κακοκαιρία Daniel καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχόπτωσης του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ που κατείχε από το 2009 η Μακρινίτσα, σε 4 μετεωρολογικούς σταθμούς, ένας εκ των οποίων είναι και πάλι αυτός της Μακρινίτσας.

Στα σχήματα που ακολουθούν παρουσιάζονται τα 5 μεγαλύτερα μηνιαία ύψη βροχόπτωσης και τα 5 μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με  το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ΕΑΑ.

Meteo_TOP5_Monrain.jpg

Meteo_TOP5_Dayrain.jpg


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.