Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με τις πιο σύγχρονες πρακτικές στο testing των κατασκευών η ανέγερση του Riviera Tower


GTnews

Recommended Posts

Aντικείμενο συζήτησης κατά τo 6ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών αποτέλεσε η ανάπτυξη του ψηλότερου ουρανοξύστη που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη χώρα, το  Riviera Tower.

Στις υψηλές προδιαγραφές και τις σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του Riviera Tower, του εμβληματικού ουρανοξύστη του Ελληνικού, αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Βώκας, Senior Construction Director Riviera Tower, Development Residential Sports & MUT της LAMDA DEVELOPMENT. Σύμφωνα με τον κ. Βώκα, ο Riviera Tower, που θα είναι το ψηλότερο κτίριο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στη χώρα, με ύψος που θα φτάσει τα 205 μέτρα και 50 υπέργειους ορόφους, χτίζεται με τις πιο υψηλές προδιαγραφές που έχουν εφαρμοστεί ποτέ στην χώρα μας.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις του έργου, δεδομένου ότι είναι το πρώτος πολύ ψηλό κτίριο στον ελληνικό χώρο, η LAMDA DEVELOPMENT, όπως επισήμανε ο κ. Βώκας, συνεργάζεται με μεγάλους διεθνείς αρχιτεκτονικούς οίκους, μηχανικούς και άλλα γραφεία, οι οποίοι με τη σειρά τους συνεργάζονται με σημαντικά ελληνικά γραφεία. Στις μελετητικές προκλήσεις, πρόταξε ότι τα πολύ ψηλά κτίρια λόγω ακριβώς του ύψους τους καταπονούνται περισσότερο από εξωγενείς παράγοντες, όπως ο άνεμος, οι σεισμοί κ.ά, οπότε απαιτούνται ειδικές μελέτες που λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά.

Ειδικά στο κομμάτι των στατικών μελετών, όπως εξήγησε, «μελετήσαμε τον αέρα με το wind tunnel testing για να δούμε την κατανομή των ανεμοπιέσεων κατ’ ύψος του κτιρίου καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του, ώστε οι άνθρωποι που θα τον κατοικούν να χαίρονται τον χώρο στον οποίο βρίσκονται».

Αντίστοιχα, για την περίπτωση του σεισμού, δεδομένου ότι το Ελληνικό είναι μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν σαφείς χάρτες σχετικά με τη σεισμικότητα, πραγματοποιήθηκε ειδική μελέτη με δυναμική ανάλυση για τη σεισμικότητα. «Εμείς σχεδιάσαμε παραπάνω από ό,τι απαιτούσε η νομοθεσία σχετικά με τη σεισμική συμπεριφορά του κτηρίου, με τη νέα γραμμική μεθοδολογία του performance space design».

Στο κομμάτι της κατασκευής του ουρανοξύστη, ανέφερε ότι το έργο περιλαμβάνει 75.000 κυβικά μπετόν και 17.000 τόνους σίδηρο, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2026.

Επί του παρόντος, οι θεμελιώσεις έχουν ολοκληρωθεί όσον αφορά τους 316 πασάλους, σε βάθος ως και 50 μέτρων μέσα στο έδαφος. Για την κατασκευή του κτηρίου, θα εφαρμοστεί ο λεγόμενος κύκλος των 5 ημερών, δηλαδή, όπως εξήγησε ο κ. Βώκας, «η κατασκευή του κάθε ορόφου θα ολοκληρώνεται μέσα σε 5 ημέρες, μία πρακτική που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα». Καταλήγοντας, τόνισε ότι μέχρι τώρα εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες πρακτικές στο testing των κατασκευών, ενώ συμπλήρωσε ότι «τα εν λόγω standards θα χρησιμοποιούνται πλέον στις κατασκευές σε όλη την Ελλάδα από εμάς και τους συνεργάτες μας».

www.tee.gr Newsletter


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.