Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιολογητικά για Εξοικονομώ 2023


nikimargix

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θέλω να κάνω αίτηση στο Εξοικονομώ 2023 για το σπίτι που κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Θα δηλωθει ως "πρόσφατη απόκτηση" αφού ο τίτλος ιδιοκτησίας (το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς) θα έχει ημερομηνία μετά τις 31/12/2021.

Στον Οδηγό λέει πως "με την αίτηση επισυνάπτεται ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής". 

Έχω ξεκινήσει τη διαδικασία της αποδοχής κληρονομιάς, αλλά η συμβολαιογράφος μου λέει ότι δεν θα προλάβουμε τις 15/11/2023 (προθεσμία για αιτήσεις) για να έχει υπογραφεί το συμβόλαιο και για να έχω λάβει το πιστοποιητικό μεταγραφής.

Σε ερώτημα που έκανα στη γραμμή εξυπηρέτησης με παρέπεμψαν σε αυτά που γράφει ο Οδηγός. 

Το ερώτημα είναι: Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω την αίτηση τώρα (μεχρι τις 15/11) και να συμπληρώσω τα δικαιολογητικά που μου λείπουν αργότερα; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ε1, Ε9 στο ονομά μου (αλλά κτηματολόγιο στο όνομα του πατέρα)

Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε σε ποιά φάση θα πρέπει οπωσδήποτε να έχω υποβάλει τα δικαιολογητικά αυτά; Μήπως θα είναι πρόβλημα να έχει ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής ημερομηνία μετά τις 15/11/2023;  ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.