Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikimargix

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

297 profile views
  1. Καλημέρα βλέπω ότι έχει γίνει αλλαγή στους όρους του Εξοικονομώ 2023 σε σχέση με το 2021. Συγκεκριμένα, στον Οδηγό του 2021 αναφέρει ότι επιδοτείται: "Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό), φυσικού αερίου/υγραερίου/βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α" ενώ στο 2023: "(α) Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α. (β) η αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (συμβατικών υγρών ή στερεών καυσίμων) με νέο σύστημα φυσικού αερίου/υγραερίου." Δηλαδή το 2023, μόνο αν έχεις ήδη σύστημα θέρμανσης συμβατικών καυσίμων σου επιδοτεί την αντικατάσταση με φυσικό αέριο/υγραέριο. Άρα για παλιά κατοικία στην Αθήνα που δεν έχει σύστημα θέρμανσης; Είναι μονόδρομος η αντλία θερμότητας; Και αν είναι μόνο 50 τετραγωνικά;
  2. Καλησπέρα σας. Θέλω να κάνω αίτηση στο Εξοικονομώ 2023 για το σπίτι που κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Θα δηλωθει ως "πρόσφατη απόκτηση" αφού ο τίτλος ιδιοκτησίας (το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς) θα έχει ημερομηνία μετά τις 31/12/2021. Στον Οδηγό λέει πως "με την αίτηση επισυνάπτεται ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής". Έχω ξεκινήσει τη διαδικασία της αποδοχής κληρονομιάς, αλλά η συμβολαιογράφος μου λέει ότι δεν θα προλάβουμε τις 15/11/2023 (προθεσμία για αιτήσεις) για να έχει υπογραφεί το συμβόλαιο και για να έχω λάβει το πιστοποιητικό μεταγραφής. Σε ερώτημα που έκανα στη γραμμή εξυπηρέτησης με παρέπεμψαν σε αυτά που γράφει ο Οδηγός. Το ερώτημα είναι: Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω την αίτηση τώρα (μεχρι τις 15/11) και να συμπληρώσω τα δικαιολογητικά που μου λείπουν αργότερα; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ε1, Ε9 στο ονομά μου (αλλά κτηματολόγιο στο όνομα του πατέρα) Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε σε ποιά φάση θα πρέπει οπωσδήποτε να έχω υποβάλει τα δικαιολογητικά αυτά; Μήπως θα είναι πρόβλημα να έχει ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής ημερομηνία μετά τις 15/11/2023; ευχαριστώ!
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση. Αν έχει κάποιος την καλοσύνη, ας μου γράψει σε γενικές γραμμές τι ισχύει για αυτή την περίπτωση, διότι πριν απευθυνθώ σε δικηγόρο καλό είναι να δοκιμάσω να συνεννοηθώ με τον γείτονα.
  4. Παρακαλώ για τα φώτα σας. Ο γείτονας έχει κατασκευάσει μαντρότοιχο μεταξύ του οικοπέδου μου και του δικού του. Στον μαντρότοιχο έχει αφήσει μια τρύπα στο κάτω μέρος του, από την οποία μπαίνουν νερά στο δικό μου οικόπεδο. Το δικό μου οικόπεδο βρίσκεται σε λίγο χαμηλότερη στάθμη. Μέχρι εδώ φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κάποια παρανομία. Παρατήρησα πρόσφατα ότι στο στόμιο της τρύπας ο γείτονας έχει κατασκευάσει αποχέτευση. Συγκεκριμένα υπάρχει μια πλαστική σωλήνα (περίπου Φ10) που κατεβαίνει από το κτήριο του γείτονα (ίσως μαζεύει νερά από την ταράτσα του ή και βεράντα) και στη συνέχεια η σωλήνα διατρέχει περίπου 5 μέτρα στον κήπο του και καταλήγει ακριβώς μπροστά στην τρύπα του μαντρότοιχου. Αυτά έχουν αποτέλεσμα να μπαίνουν συνεχώς νερά στο οικόπεδό μου (όχι μόνο από βροχή, αλλά ίσως και απο πλύσιμο βεραντων- τα νερά δεν είναι αμιγώς βρόχινα αφού μαζί με το νερό έρχονται και τρίχες σκύλου που καταλήγουν στο οικόπεδό μου- ίσως πλένουν τον σκύλο στη βεράντα) Τι θα πρέπει να ζητήσω από τον γείτονα; Λογικά, η όποια υδρορρόη στο κτήριο του γείτονα θα πρέπει να καταλήγει στον δικό του κήπο, και να απορροφούνται εκεί τα νερά. Και σε περίπτωση μεγάλης βροχόπτωσης, όταν θα έχει εξαντληθεί η ικάνοτητα απορρόφησης νερού στον κήπο του, τότε να περνάνε νερά και στο δικό μου οικόπεδο. Επειδή φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρω να συνεννοηθώ μαζί του, τι άλλος τρόπος υπάρχει να τον πείσω; Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να με καλύπτει και να ορίζει σαφώς τι πρέπει να γίνει; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.