Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύστημα θέρμανσης - Εξοικονομώ 2023


nikimargix

Recommended Posts

Καλημέρα

βλέπω ότι έχει γίνει αλλαγή στους όρους του Εξοικονομώ 2023 σε σχέση με το 2021. 

Συγκεκριμένα, στον Οδηγό του 2021 αναφέρει ότι επιδοτείται:

"Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό), φυσικού αερίου/υγραερίου/βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α"

ενώ στο 2023:

"(α) Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α.

(β) η αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (συμβατικών υγρών ή στερεών καυσίμων) με νέο σύστημα φυσικού αερίου/υγραερίου."

 

Δηλαδή το 2023, μόνο αν έχεις ήδη σύστημα θέρμανσης συμβατικών καυσίμων σου επιδοτεί την αντικατάσταση με φυσικό αέριο/υγραέριο.

Άρα για παλιά κατοικία στην Αθήνα που δεν έχει σύστημα θέρμανσης; Είναι μονόδρομος η αντλία θερμότητας; Και αν είναι μόνο 50 τετραγωνικά; 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, όντως, στο Πρόγραμμα του 2023 και για το συγκεκριμένο παράδειγμα που θέτετε, η αντλία θερμότητας είναι μονόδρομος. Το ότι είναι μόλις 50m² δεν δημιουργεί πρόβλημα στην απρόσκοπτη λειτουργία μίας αντλίας θερμότητας, αρκεί να έχει εφαρμοστεί μελέτη θέρμανσης από μηχανολόγο μηχανικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.