Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επεξεργασία υγρών αποβλήτων κατεργασίας Ελιάς -Εφαρμογή χημικών/βιολογικών διεργασιών


Recommended Posts

παραθέτω αυτούσια την ανακοίνωση όπως κυκλοφόρησε μέσω του συστήματος ανακοινώσεων του Πολυτεχνείου Κρήτης:

 

"ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

 

Θάλειας Χατζησυμεών

 

Ημέρα: Τετάρτη 8 Ιουλίου

Ώρα: 10.30

Αίθουσα: Μ4101

 

Θέμα Διδακτορικής Διατριβής:

«Επεξεργασία Υγρών Αποβλήτων Κατεργασίας Ελιάς με Εφαρμογή Χημικών και Βιολογικών Διεργασιών»

 

Περίληψη

Η βιομηχανία παραγωγής ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς είναι μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου θάλασσας. Από τη διαδικασία αυτή παράγονται σημαντικές ποσότητες μη βιοδιασπώμενων υγρών αποβλήτων. Η φυτοτοξικότητα και η ισχυρή αντιβακτηριακή δράση αυτών των αποβλήτων οφείλεται κυρίως στις περιεχόμενες πολυφαινολικές τους ενώσεις, των οποίων η σύσταση ποικίλει όσον αφορά στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά τους. Η παρουσία αυτών των μη βιοδιασπώμενων οργανικών ενώσεων αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα στην ασφαλή διάθεση τον αποβλήτων στο περιβάλλον. Επομένως, ολοένα και επιτακτικότερη γίνεται η ανάγκη εξεύρεσης μίας τεχνικής που να εξασφαλίζει την ασφαλή διάθεση των υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείου στο περιβάλλον. Οι Προχωρημένες Οξειδωτικές Μέθοδοι Αντιρύπανσης (ΠΟΜΑ) έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως ως μέθοδοι προεπεξεργασίας αποβλέποντας στη μείωση του οργανικού φορτίου και της μη βιοδιασπασιμότητας αυτών των αποβλήτων. Ο κύριος στόχος της διδακτορικής διατριβής είναι η διερεύνηση μίας αποδοτικής μεθόδου για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων, με εφαρμογή χημικών και βιολογικών διεργασιών."

 

Ξέρω ότι το πόσταρα αργά τώρα το είδα και εγώ.

Πως σας φένεται το θέμα? Πιστεύετε ότι έχει μέλλον ένα τέτοιο εγχείρημα στην Ελλάδα ή ότι απλά θα αγνοηθεί? Σχολιάστε γενικώς και πείτε την γνώμη σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.