Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικές λεπτομέριες σε οριζόντιο σεναζ


 

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Βγάζω άδεια επισκευής σε ισόγειο κτίσμα 38μ2. ΄Το κτίσμα είναι προ του 55, με λιθοδομή πάχους 50εκ. Θα γίνει και αντικατάσταση στέγης. Η νέα στέγη θα είναι με ξύλινι σκελετο, επικαλυπτόμενη με βυζαντινά κεραμίδια. Το έρώτημα είναι ότι εκτός από τον έλεγχο πεσσών, από τη πολεοδομία μου ζήτησαν στη τεχνική έκθεση επισκευής και κατασκευαστικές λεπτομέριες του οριζόντιου σενάζ στη στέψη καθώς και τηε περιμετρικής ζώνης ενίσχυσης στη θεμελίωση. Θα μπορούσατε να με διαφωτίσεται πάνω σε αυτό το θέμα? Στη στέφη του τοίχου κατασκευάζω σεναζ ύψους 15εκ, πλάτους όσο ο τοίχος με ελάχισστο κατασκευαστικό οπλισμό, πχ διαμήκη 6φ20 και συνδετήρες φ10/20?

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα συνάδελφε να αυξήσεις λίγο το πάχος στα 20 εκ., και να χρησιμοποιήσεις μικρότερες διαμέτρους οπλισμού, π.χ. συνδετήρες Φ8/10 και 10Φ14 ( 5 άνω και 5 κάτω)

στο σενάζ. Κοίταξε επίσης μήπως θα μπορούσες να "κρύψεις" το κούτελο του σενάζ χτίζοντας πρώτα στην εξωτερική παρειά μια σειρά πέτρες (φαντάζομαι πως έχεις ορατή λιθοδομή) και να καλουπώσεις μόνο εσωτερικά και βέβαια και την μαρκίζα (αν υπάρχει). Μη ξεχάσεις την τοποθέτηση στις γωνίες πρόσθετου γωνιακού οπλισμού σύνδεσης των σενάζ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το σενάζ στην κορυφή με την υπάρχουσα τοιχοποιϊα πως συνδέονται? απλά με την τριβή ή κάνεις και καμμιά φωλιά?

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα με το πάχος. Αν η τοιχοποιία έχει πάχος >50cm καλό είναι να γίνει μια μικρή φωλιά ανά 1.5m για παράδειγμα (ή όσο κρίνει ο καθένας, χωρίς υπολογισμό). Αν το πάχος είναι μικρότερο καλό είναι να αποφεύγεται η φωλιά γιατί μπορεί να τινάξει τη λιθοδομή. Πιθανόν σε μικρού πάχους τοιχοποιίες η διάνοιξη μιας οπής και τοποθέτηση μια ράβδου Φ20 να βοηθούσε... (με τη λογική των ξύλινων τάκων στους στρωτήρες της βάσης μιας στέγης).

Βέβαια κρίνεις κατά περίπτωση, ανάλογα και με την κατάσταση της τοιχοποιίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.