Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέσω του gov.gr οι αιτήσεις Κτηματολογίου για το πρόγραμμα «Σπίτι μου»


GTnews

Recommended Posts

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ τα στοιχεία των αιτήσεών τους που εκκρεμούν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο έχουν οι δανειολήπτες του προγράμματος «Σπίτι μου». Με αυτόν τον τρόπο, οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται πολύ πιο εύκολα και σύντομα ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενοι χρόνοι εκταμίευσης του δανείου για το ακίνητο που επιθυμούν να αποκτήσουν. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συγκεκριμένη πλατφόρμα υλοποιείται σε συνέχεια μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα η ΔΥΠΑ και το «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για την ταχύτατη ολοκλήρωση κοινών ενεργειών για το «Σπίτι μου», με συνεργασία των υπουργών Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα επιτρέπει απευθείας στους δανειολήπτες την καταχώριση και παρακολούθηση των ανοικτών αιτήσεών τους στα κτηματολογικά γραφεία της χώρας. Απλοποιούνται και επιταχύνονται ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες του προγράμματος «Σπίτι μου». Μέχρι σήμερα, 3.686 νέες και νέοι, έως 39 ετών βρήκαν το σπίτι που ήθελαν, και το δάνειο τους εκταμιεύθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Άλλες 4.413 συμβάσεις δανείων είναι έτοιμες. Με την πλατφόρμα που τέθηκε σε εφαρμογή, χάρη στην άριστη συνεργασία μας με το Ελληνικό Κτηματολόγιο, δίνουμε τη δυνατότητα στους δικαιούχους μόνοι τους, με λίγα κλικ να ολοκληρώσουν τις ενέργειες που απαιτούνται για τον έλεγχο του ακινήτου. Χωρίς ταλαιπωρία και άγχος για τις προθεσμίες εκταμίευσης του δανείου τους.

 Η διαδικασία

Όσοι υποψήφιοι δανειολήπτες έχουν υποβάλει αίτηση προς ένα κτηματολογικό γραφείο στο πλαίσιο του «Σπίτι μου», μπορούν να δηλώνουν στο Ελληνικό Κτηματολόγιο τα στοιχεία των αιτήσεων τους, ώστε να διεκπεραιωθούν στα χρονικά όρια προθεσμιών του προγράμματος.

Στην πλατφόρμα, οι δανειολήπτες ακολουθούν τα παρακάτω βήματα: - συμπληρώνουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, - επιλέγουν αν πρόκειται είτε για αίτηση καταχώρισης εγγραπτέας πράξης και μεταβίβαση κυριότητας, είτε για την εγγραφή βάρους και - συμπληρώνουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους στο Κτηματολόγιο, το έτος υποβολής της καθώς και το κτηματολογικό γραφείο της χώρας στο οποίο την κατέθεσαν.

Μέσα από την πλατφόρμα οι δανειολήπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση των παραπάνω δηλώσεων – αιτήσεων.

Η πλατφόρμα είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση: https:// www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/ epidoteseis-politon/aiteseis-ktematologiou-gia-toprogramma-to-spiti-mou


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.