Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσπέλαση ή οχι στον υποχρεωτικό ακάλυπτο χώρο ;


Recommended Posts

Καλημέρα σας συνάδελφοι,

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με μια άδεια που βγάζω. Πρόκειται για ένα οικόπεδο στο οποίο κολλάω στα όρια του δημιουργώντας χώρο υποχρεωτικός ακαλύπτου μπροστά πίσω και στη μέση με ένα αίθριο. Ωστόσο, ενώ το αίθριο και το μπροστινό τμήμα είναι προσβάσιμα μέσω κοινόχρηστου διαδρόμου, το πίσω τμήμα έχει πρόσβαση μόνο από τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του κτιρίου και όχι από το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο-διάδρομο. Βάση της νέας αλλαγής του Ν.Ο.Κ. υπάρχει η εξής αλλαγή :

 

δ) Ο υποχρεωτικός ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου που αφήνεται σε επαφή, με ένα ή περισσότερα όρια του οικοπέδου, έχει διαστάσεις τουλάχιστον δ ή Δ και πρέπει να είναι προσπελάσιμος από τους χώρους κοινής χρήσης του κτηρίου*. (σ.σ.: Ν.4759/20)

§1δ (σε συνδυασμό με το άρθρο 17 §2γ) Τα αίθρια συμμετέχουν στον υπολογισμό του υποχρεωτικού ακαλύπτου αρκεί να επικοινωνούν με τα υπόλοιπα τμήματα που συμμετέχουν στον υπολογισμό αυτό μέσω κοινόχρηστου χώρου της οικοδομής.

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με το αν εν τέλει πρέπει οπωσδήποτε να είναι προσβάσιμος ή οχι από κοινόχρηστο χώρο και στην περίπτωση που δεν ειναι απαραίτητο, αν πρέπει το αίθριο να επικοινωνεί όντως με όλα τα κομμάτια του ακαλύτπου μέσω κοινόχρηστου τμήματος της οικοδομής (επικοινωνεί με τα υπόλοιπα εκτός του πίσω τμήματος). Αυτό με το αίθριο ισχυε μήπως στην περίπτωση που ίσχυε και η προσπελασιμότητα παλία και έχει ξεμείνει ;

Edited by Kostas9030
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.