jedi.Yannis Δημοσιεύτηκε June 20, 2025 at 09:43 πμ Δημοσιεύτηκε June 20, 2025 at 09:43 πμ (edited) Έχω περίπτωση που ραδιοφωνικός σταθμός Α έκλεισε πριν από χρόνια και ραδιοφωνικός σταθμός Β πήρε τον ιστό της κεραίας από άτομα που δουλεύανε στον παλιό σταθμό Α και θα τον στήσουν με τον ίδιο τρόπο. Το αρχείο του σταθμού Α δεν υπάρχει. Έχω τα εξής ερωτήματα: 1) Η δήλωση στατικής επάρκειας που ζητάει η ΕΕΔΜΚ, είναι για νέες κεραίες; Αν το πάω με μετατόπιση/μεταφορά κεραίας - ξαναστήσιμο, χρειάζεται; 2) Η κεραία είναι στύλος με αντιρίδες με συγκεκριμένες διαστάσεις. Αυτό που θα αλλάξει είναι οι αποστάσεις για τις βάσεις των συρματόσχινων από την βάση του στύλου. Αν τελικά θέλει δήλωση στατικής επάρκειας θέλει και έλεγχο αντοχής των υλικών (επειδή είναι μεταχειρισμένα - αλλά σε καλή κατάσταση) ή μόνο επίλυση του νέου στατικού φορέα; Υ.Γ. Δεν κάνω εγώ την στατική μελέτη φυσικά, ότι χρειαστεί θα το κάνει ΠΜ, αλλά με ρώτησε ο συνάδελφος (και το ψάχνω επειδή τρέχω τα υπόλοιπα γύρω από την άδεια) αν θα πρέπει να ελέγξουμε τον παλιό ιστό ως προς το αν είναι συντηρημμένος (προδιαγραφές υλικών) και θα ανεβάσει πολύ το κόστος. Υ.Γ. 2 Η κεραία ήταν παλιά στον Υμηττό (γύρω στο 1995). Εκείνη την περίοδο ήθελε άδεια και στατική μελέτη η κεραία για πολεοδομία ή τις υπολογίζανε οι εγκαταστάτες (όπως κάνει η ΔΕΗ για τους στύλους της;) 'Ακυρο το ποστ. Τελικά είχα ραδιοφωνική κεραία και εξαιρείται, από αυτές που θέλουν ΕΕΔΜΚ. Σόρρυ για το trouble, είχα ρωτήσει σε δέκα μεριές (ΤΕΕ, ΥΔΟΜ, συνεργάτες) και το είδα μετά.... Edited June 20, 2025 at 11:05 πμ by jedi.Yannis
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα