Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη ορόφου


 

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους, είδα πως αυτό που θα θέσω σαν θέμα έχει συζητηθεί αλλά αφορώντας παλιά κτίρια...σε κτίριο του 2004 (επιλυμένο με τους ισχύοντες κανονισμούς ΕΑΚ-ΕΚΩΣ),ο ιδιοκτήτης θέλει προσθήκη ορόφου. Ο μηχανικός του όμως δεν τον είχε λύσει με πρόβλεψη ορόφου και γενικά το στατικό του χωλαίνει (κολώνες μικρές, αποκλειστικά 50/25 όλες οπλισμένες με 4Φ16+4Φ14,χάλυβας S400,ωστόσο μικρές πλάκες, ελαφρά οπλισμένα δοκάρια και χωρίς "περίεργα μορφώματα" τύπου δοκός επι δοκού και άλλα τέτοια ωραία παλιοκαιρίσια..).

Ερώτηση 1: Με τι q θα επιλύατε?Εγώ πιστεύω 3,5 καθώς κλείνω προς την πλευρά του ότι ο φορέας διαθέτει ακόμη πλαστιμότητα.

Ερώτηση 2:Στο παράρτημα Ε του ΕΑΚ για τις προσθήκες, παράγραφος 3β τι σημαίνει απαλλαγή του υφισταμένου από τον αντισεισμικό?ελέγχεται μόνο με στατικά φορτία?(ρωτώ θέλοντας να καταλάβω, αν και το κτίριο μου δεν εμπίπτει στην διάταξη αφού δεν ικανοποιώ την συνθήκη της τέμνουσας βάσης)

Σημειώνω ότι πως ακόμη δεν επισκέφτηκα το υπάρχον για αυτοψία(οπότε προλαβαίνω τυχόν ερωτήσεις) και πως το ισόγειο με μια πρώτη επίλυση δεν επαρκεί ("πονάνε" τα 3/4 των κολώνων του), ωστόσο έχω ικανοποιητικά αποτελέσματα αν ελαφρύνω λίγο την προσθήκη μου με εμφανή στέγη και όχι στέγη επί πλακός.Να με συμπαθάτε για το μακροσκελές του θέματος.Όποιος έχει όρεξη το συζητάμε, ευχαριστώ όλους!!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1. Κάτοψη κτιρίου.

2. Ύψος και ορόφους κτιρίου. (τομή κτιρίου, αν υπάρχει ακόμα καλύτερα)

3. Είδος θεμελιώσης που έχει το κτίριο.

4. Ποιότητα και κατηγορία εδάφους.

5. Σεισμική περιοχή που είναι κατασκευασμένο το κτίριο.

6. Θα κάνεις επίλυση με τον κανονισμό τον καινούργιο (ΕΑΚ, ΕΚΩΣ), αν δεις ότι δεν μπορεί να γίνει (πρόβλημα με τους ελέγχους κ.τ.λ.) ή έχουν προβλήματα τα υποστυλώματα δεν το κάνεις.

7. Λες τον ιδιοκτήτη να το ξεχάσει ή να κτίσει δίπλα.

8. Τέλος αλγόριθμου

 

Τέλος, έχω πει χίλιες φορές, μια φορά κτίζεις, αν σου το επιτρέπει ο ΓΟΚ κάνε μια μέλετη και για μελλοντική προσθήκη. Αλλά εκεί ο έξυπνος ο Έλληνας από παντού να γλυτώσει λεφτά...στο τέλος ή δεν θα γίνει ή θα του βγει τόσο ακριβό που δεν θα το κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Για αυτές τις δουλείες δεν αξίζει η ευθύνη, αν σε πληρώνουν τη νόμιμη αμοιβή. Τις απορρίπτω αμέσως και γλιτώνω το χρόνο μου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα pappos.

1)Περίπου ορθογωνική κάτοψη- 10,95χ9,55 (λέω περίπου λόγω ενός μικρού σπασίματος)

2)Υφιστάμενο ισόγειο και προσθήκη ορόφου (διώροφο συνεπώς με τυπικό ύψος 3+3=6μ)

3)Πεδιλοδοκοί- 90εκ πέλμα,30εκ πάχος πέλματος,30εκ πάχος συνδετηρίου,80εκ συνολικό ύψος συνδετηρίου.η θεμελίωση επαρκεί στο πανοσήκωμα..

4)έδαφος Β, επιτρεπόμενη τάση 150κρα

5)ζώνη ΙΙ

6)στο πανοσήκωμα,με στέγη επί πλακός σκυροδέματος πολλά από τα υποστυλώματα του ισογείου έχουν πρόβλημα. αν είναι εμφανής η στέγη στον όροφο, δηλαδή όχι σε πλάκα, μου επαρκούν οι οπλισμοί των στύλων του στο ισόγειο (αν και θεωρώ επισφαλές το γεγονός ότι από τα ζευκτά που θα εδράζονται στα μπέτινα δοκάρια θα έχω στρεπτικές ροπές αμφιβόλου διαγωγής... )

7)είπα στο αφεντικό μου από την πρώτη στιγμή (δουλειά του γραφείου γαρ) ότι δεν έχω επάρκεια, κάτι που μύριζε από την αρχή..όμως ο κλασσικός ο έμπορας.....όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω!

στο υστερόγραφο σου θα συμφωνήσω πλήρως, είναι μικρή η κατασκευή άρα εντελώς αντιοικονομική η όποια ενίσχυση και είναι αμαρτία να χάνουν το υπόλοιπο δόμησης από τσιγγουνιά προς την σωστή μελέτη που θα την βρουν μπροστά τους.thanks!

Link to comment
Share on other sites

Αν επιμένεις τόσο πολύ, εσύ ή ο εργοδότης και θέλεις να το αποδείξεις (άσε που αποδυκνύεται και με την επίλυση) αν έχεις κάποιο πρόγραμμα π.χ. ΝΕΧΤ κάνε και μια Pushover Analysis και είσαι εντάξει.

 

Κάτι άλλο δεν έχω να προσθέσω και εννοείται εγώ ούτε θα το ακουμπούσα για μελέτη, αλλά εξάλλου έχουμε και σοβαρότερες δουλειές (Nietzsche)

Link to comment
Share on other sites

Πάντα (ή σχεδόν πάντα:P) υπάρχουν αναμονές στην Ελλάδα!!! Ποιος νομίζεις ότι θα σπάσει τα σίδερα???????????????Κιλά είναι αυτά... και για τη μάντρα και για τους σιδεράδες!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

δεν σημαίνει ότι επειδή δεν ειχε πρόβλεψη δεν αφήσαν κι'αναμονές, εκτός και αν αγκύρωσαν στην κορυφή του υποστυλώματος (μουχαχαχαχα)

 

επίσης δεν καταλαβα για τι κτιριο συζητάμε, ισόγειο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.